Prinţul Harry, obligat să plătească despăgubiri unui tabloid britanic

0
Publicat:

Prinţul Harry a fost obligat luni să plătească suma de 48.000 de lire sterline (56.000 de euro) companiei care editează publicaţia Mail on Sunday, după ce a pierdut o rundă într-un proces de calomnie împotriva acestui tabloid britanic.

Prinţul Harry FOTO: Getty Images
Prinţul Harry FOTO: Getty Images

Unul dintre numeroasele procese intentate de fiul cel mic al regelui Charles al III-lea împotriva ziarelor britanice vizează un articol referitor la protecţia poliţienească a prinţului Harry în timpul călătoriilor sale în Regatul Unit, scrie Agerpres.

Articolul aflat în litigiu, publicat în februarie 2022, îl acuza pe Harry, pe nedrept potrivit apărării acestuia, că ar fi "minţit" şi că ar fi "încercat să ţină secret" demersul său împotriva guvernului în vederea obţinerii protecţiei poliţieneşti în această ţară.

După ce vineri nu a fost acceptată o solicitare a ducelui de Sussex de respingere a argumentelor prezentate de avocaţii companiei care editează Mail on Sunday, justiţia britanică a dispus luni că prinţul trebuie să achite acesteia 48.447 de lire sterline până la 29 decembrie.

Întrucât Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au părăsit familia regală britanică şi Marea Britanie, ei nu mai au dreptul să beneficieze de protecţie poliţienească pe cheltuiala contribuabililor din această ţară.

Fiul regelui, care, prin urmare, este nevoit să recurgă uneori la protecţie privată, pe cheltuiala proprie, a solicitat protecţie din partea poliţiei pe perioada deplasărilor în Regatul Unit, obligându-se la plata acestui serviciu din fonduri personale, însă cererea i-a fost respinsă în luna mai.

El a iniţiat ulterior al doilea set de proceduri pe această temă, în care contestă decizia de a plăti în mod sistematic pentru securitatea sa în timp ce se află în Regatul Unit.

Recursul lui Harry contra ministerului de Interne britanic viza în special decizia luată de autorităţi în februarie 2020 de a-i fi acordată doar uneori protecţie poliţienească.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite