Pamela Anderson critică iniţiatorii campaniei Ice Bucket Challenge: actriţa refuză provocarea pentru că asociaţia ALS face teste pe animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pamela Anderson a fost numită de organizaţia PETA, care luptă pentru drepturile animalelor, „Omul anului“, în 2010 FOTO Reuters
Pamela Anderson a fost numită de organizaţia PETA, care luptă pentru drepturile animalelor, „Omul anului“, în 2010 FOTO Reuters

Pamela Anderson a refuzat să se alăture campaniei Ice Bucket Challenge, menită să adune fonduri pentru ajutorarea persoanelor bolnave de scleroză laterală amiotrofică, actriţa criticând asociaţia ALS că face teste pe animale pentru a găsi un tratament, scrie „Huffington Post“.

În timp ce numeroase figuri din industria divertismentului american s-au alăturat campaniei, Pamela Anderson a refuzat provocarea găleţii cu gheaţă. Într-un mesaj publicat pe contul de Facebook, starleta, cunoscută ca fiind o activistă pentru drepturile animalelor, a provocat asociaţia ALS, care a lansat campania de mare succes Ice Bucket Challenge, să oprească testele pe animale. 

Vedeta serialului „Baywatch“, în vârstă de 47 de ani, a explicat că experimentele efectuate pe animale, pentru a se găsi un tratament pentru scleroza laterală amiotrofică, cunoscută şi ca maladia Lou Gehrig, nu au avut rezultate pozitive. Totodată, starleta i-a încurajat pe fanii săi „să sprijine fundaţiile filantropice care nu rănesc animalele şi care investesc timp şi resurse în găsirea tratementelor avansate, relevante pentru oameni“, mai notează publicaţia „Huffington Post“.

În ciuda sprijinului uriaş de care campania s-a bucurat din partea Hollywoodului, Anderson nu este singura celebritate care şi-a exprimat nemulţumirea. Actorul şi producătorul de film Zachary Quinto a refuzat, de asemenea, provocarea, atrăgând atenţia asupra „secetei uimitoare din California şi nevoia disperată de apă potabilă din ţările în curs de dezvoltare“. În acelaşi timp, soţul cântăreţei P!nk, Carey Hart, a lăudat ALS pentru campania creativă, dar a condamnat factorul social, spunând că provocarea a evoluat „într-o glumă pe care o dai mai departe“. 

„Provocarea găleţii cu gheaţă“ a făcut înconjurul lumii şi s-a dovedit a fi un real succes, chiar dacă sunt multe voci care critică iniţiativa. Devenită virală prin participarea a numeroase personalităţi din politică, sport şi entertainment, Ice Bucket Challenge a ajutat fundaţia ALS să strângă până acum donaţii de peste 40 de milioane de dolari.

Scleroza laterală amiotrofică, cunoscută mai des sub denumirea de boala Lou Gehrig, se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală – mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Printre personalităţile care suferă de această boală se numără şi astrofizicianul britanic Stephen Hawking.  

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite