Partea ascunsă a Ice Bucket Challenge - câţi oameni nu au acces la apă potabilă la nivel mondial?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ice Bucket Challenge e o campanie umanitară pornită cu intenţii bune, dar s-a ajuns şi la exagerări. Criticii campaniei vorbesc despre faptul că milioane de oameni nu au acces la apă potabilă, în timp ce în ţările dezvoltate, oamenii îşi toarnă apă în cap.

Statisticile sunt sumbre la nivel mondial, în ceea ce priveşte accesul la apă potabilă. Sute de milioane de oameni nu au acces la aşa ceva. 

În lume, potrivit portalului water.org, 3,4 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza unei boli provocate de apa infestată. De asemenea, 780 de milioane de oameni la nivel mondial nu au acces la apă potabilă, adică de 2,5 ori mai mult decât întreaga populaţie a Statelor Unite. În plus, unu din nouă oameni nu are acces la apă potabilă. 

De asemenea, la nivel mondial, mai mulţi oameni au telefon mobil, decât toalete. În plus, în ţările subdezvoltate, femeile merg mai mult de cinci kilometri pentru a lua apă potabilă. La fiecare 20 de secunde, un copil moare din cauza unei boli provocate de apa infestată. 


Puteţi vedea mai jos o statistică privind apa potabilă. 

image
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite