Noncoformiştii anului 2012: au riscat şi au câştigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarantino nu s-a conformat niciodata conventiilor hollywoodiene.            FOTO REUTERS
Tarantino nu s-a conformat niciodata conventiilor hollywoodiene.            FOTO REUTERS

În lumea showbizului trebuie să urmezi reguli clare pentru a avea succes. Uneori, însă, lucrurile se situează exact la polul opus. Mai multe celebrităţi care au mers „împotriva curentului“ şi au ieşit din tipare, au avut parte de succese nebănuite în 2012.

Regizorul Quentin Tarantino nu s-a conformat niciodată convenţiilor hollywoodiene. De fapt, poveştile neortodoxe, carnagiile din peliculele sale şi lipsa totală de supunere în faţa aspectelor tradiţionale l-au transformat într-una dintre cele mai iubite dar şi temute personalităţi din industria filmului. „Nicio critică primită de-a lungul timpului nu m-a determinat să modific vreun cuvânt din cadrul scenariului sau al poveştii“ , a declarat el în 1994 când a fost desemnat câştigătorul  Oscarului pentru filmul „Pulp Fiction“.

Drept dovadă stă cea mai recentă peliculă a sa, „Django Unchained“, considerată una dintre cele mai importante lansate în 2012, cu şanse serioase la Oscar. Ca şi celelalte filme ale regizorului, „Django Unchained“ are partea sa de controverse.

Tarantino a primit reclamaţii pentru utilizarea excesivă a cuvântului „negru“, dar  şi pentru scenele extrem de violente. În ciuda asprelor critici primite Tarantino rămâne neclintit: „Cred în ceea ce fac cu pasiune şi din toată inima. Este de datoria mea să ignor astfel de critici“.

Jamie Foxx, care interpretează rolul principal în „Django Unchained“, nu s-a încadrat niciodată într-o singură categorie. „Multifuncţionalul“ ( comediant, pianist, actor , interpret R&B, producător muzical, gazda unei emisiuni de radio) a câştigat în 2005 un Oscar pentru filmul „Ray“, regizat de Taylor Hackford, dar cariera lui a cunoscut regresul la scurt timp după acest eveniment. Foxx a riscat acceptând provocarea şi rolul oferit de Tarantino, iar acum are şi el şanse în cursa pentru Oscar.

jamie foxx si dicaprio foto reuters

Jamie Foxx şi Leonardo DiCaprio, într-o scenă din „Django Unchained“ FOTO Reuters

Luptătorii civili

Când Steven Spielberg s-a gândit să aducă imaginea preşedintelui Lincon pe marile ecrane, a încălcat toate normele: a realizat un film cu o durată de 145 de minute, a introdus un limbaj inadecvat pentru acea perioadă, iar toate semnele arătau că acest film nu are cum să dea lovitura. Nimeni nu se gândea că va câştiga 107, 8 milioane de dolari din vânzarea biletelor. Mai mult, „Lincoln“, unul dintre cele mai mari succese cinematografice în 2012, a câştigat câteva premii şi se anunţă şi el un favorit la Premiile Academiei Americane de Film.

Fenomenul

Cum te simţi ştiind că ai devenit vedetă internaţională peste noapte? Să lansezi un nou dans îndrăgit atât de copii cât şi bunici, de preşedinţi, dar şi de vedete internaţionale? Cu peste un miliard de afişări pe Youtube, „Gagnam Style“ reprezintă cel mai vizionat videoclip din toate timpurile. Cum descrie interpretul coreean anul 2012? „Epuizant“.

Psy a creat un dans absolut contagios şi a riscat să cânte un singur vers în limba engleză, dar a avut apariţii în întreaga lume. „Aplauzele sunt mai intense pe fiecare scenă“, a declarat el. Psy are acelaşi manager ca Justin Bieber, pe Scooter Braun de la casa de discuri Schoolboy. „ Înainte oamenii cântau doar Oppa Gagnam Style, însă acum au început să înveţe şi câteva cuvinte coreene“, conchide Psy.


 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite