Meniu inedit de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Vîrlan
Horia Vîrlan

Horia Vîrlan, moderatorul emisiunii „Cireaşa de pe tort“, difuzată la Prima TV de joi până duminică, de la 19.30, a conceput un meniu special pentru masa de Crăciun. Bunătăţile care alcătuiesc lista de mai jos sunt dedicate atât gurmanzilor, persoanelor pretenţioase, cât şi celor care ţin la silueta lor. Dintre reţetele puse la dispoziţie de către maestrul Vîrlan (pe care le puteţi găsi pe site-ul www.horiavirlan.ro), ia

Medalioane din muşchiuleţ de porc în sos de mere

Ingrediente pentru 4 persoane:

600 g muşchiuleţ de porc fasonat, 2 linguri de ulei, 2 de unt, o lingură sos Worchestershire, 1/4 ceapă galbenă tăiată solzi, 2 căţei de usturoi, 1/2 linguriţă de sare, un vârf de cuţit de piper negru măcinat, 2 mere rase, o lingură de zahăr brun, 200 ml de apă, 2 cuişoare, un băţ de scorţişoară

Mod de preparare:

Tăiaţi merele bucăţi şi fierbeţi-le 20 de minute în apă cu scorţişoară şi cuişoare, apoi strecuraţi-le şi amestecaţi-le cu zahărul, repunându-le pe foc pentru 3 minute. Pasaţi merele cu o furculiţă. Încingeţi uleiul cu căţeii de usturoi într-o tigaie şi rumeniţi muşchiuleţul de porc. Tăiaţi o foaie de aluminiu şi ungeţi-o cu 1/2 din unt, apoi aşezaţi deasupra muşchiuleţul, apoi stropiţi-l cu sosul Worchestershire şi adăugaţi ceapa. Împăturiţi foaia de aluminiu în jurul muşchiuleţului, apoi coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, 25 de minute. Tăiaţi muşchiuleţul copt în medalioane şi serviţi-l cu sos de mere.

1. Salată de crudităţi din gulii, morcov, tije de ţelină şi mere verzi cu sos de iaurt gras
2. Medalioane din muşchiuleţ de porc în sos de mere
3. Cremă de brânză de Năsal pe foi de andive
4. Piftie de gâscă de casă
5. Cegă umplută, la cuptor
6. Picioare fragede de porc, fierte în lapte cu legume înăbuşite
7. Rulouri din păstrăv în coajă de brad şi creveţi picanţi
8. Cozonac cu nucă şi stafide   
9. Prăjitură cu smântână şi nuci

Rulouri din păstrăv în coajă de brad şi creveţi picanţi

Ingrediente pentru 4 persoane:

4 fileuri de păstrăv afumat, cu oasele înlăturate, 12 creveţi mari prefierţi, 120 g de cremă de brânză, 8-10 picături de sos Tabasco roşu, 25 ml coniac, ¼ linguriţă de coajă de lămâie rasă, 1/4 linguriţă de mărar tocat, un vârf de cuţit de sare

Mod de preparare:

-Scurgeţi creveţii de apă, apoi amestecaţi crema de brânză cu restul ingredientelor, exceptând fileurile de peşte. Adăugaţi creveţii sosului de brânză şi apoi împărţiţi amestecul în patru porţii. Aşezaţi fiecare porţie pe câte un file de peşte şi rulaţi, prinzând ruloul cu scobitori de cocktail.

Prăjitură cu smântână şi nuci

Ingrediente pentru o prăjitură:

Aluat 3 ouă; un pahar de zahăr pudră, 4 linguri de ulei, 3 linguri de miere, 450 g făină, un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu stins în zeama de lămâie, coaja unei lămâi, esenţă de rom
Umplutură:2 pahare de zahăr tos, 500 g de smântână grasă, 350 g de nucă măcinată, coaja unei lămâi, un vârf de cuţit de sare.
Glazură: 50 g de cacao, 200 g de zahăr tos, 100 ml de lapte.

Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la 160 de grade. Amestecaţi ingredientele pentru aluat. După ce a căpătat consistenţa unui aluat, împărţiţi-l în patru bucăţi şi întindeţi foi, pe care le veţi coace pe fundul tăvii de cuptor. Lăsaţi foile să se răcească puţin. Amestecaţi ingredientele pentru umplutură şi ungeţi foile. Fierbeţi laptele cu zahărul şi cacaoa, apoi turnaţi glazura peste ultima foaie şi lăsaţi să se răcească uşor, după care puneţi la frigider pentru minimum 24 h.


Vedete

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite