Mărioara Zăvoranu, cauza morţii: insuficienţa renală care distruge pe rând celelalte organe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cauza oficială a morţii Mărioarei Zăvoranu este insuficienţă renală decompensată. Medicul Ionel Sinescu, cel care o trata pe mama Oanei Zăvoranu, a declarat că persoanele cu insuficienţă renală mor deoarece boala distruge pe rând şi celelalte organe.

Mărioara Zăvoranu, cauza oficială a morţii: „10% dintre persoanele care au insuficienţă renală mor“

Mărioara Zăvoranu a murit din cauza unei insuficienţe renale decompensate, a dezvăluit medicul Ionel Sinescu, cel care a trata-o pe mama Oanei Zăvoranu (41 de ani) la Institutul Clinic Fundeni. Acelaşi medic a dezvăluit că Mărioara Zăvoranu era ventilată mecanic de două zile. „Pacienta a murit la ora 9:30, cauza oficială a morţii fiind insuficienţă renală decompensată. De două zile, Marioara Zăvoranu era ventilată mecanic şi se afla la terapie intensivă. Starea sănătăţii ei s-a înrăutăţit în ultimele zile, după ce înainte de Paşte se simţea bine. Chiar am luat în calcul să petreacă Paştele acasă. Din păcate, 10% dintre persoanele care au insuficienţă renală mor, deoarece e o boală care ajunge să distrugă, pe rând, şi celelalte organe. În cazul Marioarei Zăvoranu, ca şi la oricare alt pacient internat în spital, s-a încercat resuscitarea, dar fără nici o şansă de reuşită. Din păcate, organismul ei nu a mai rezistat“, a precizat medicul Ionel Sinescu pentru „Libertatea“.

De asemenea, Institutul Clinic Fundeni a emis un comunicat de presă prin care a prezentat diagnosticul Mărioarei Zăvoranu, dar şi cauza morţii: „Doamna Zăvoranu fusese diagnosticată cu: insuficienţă renală cronică decompensate în program de hemodializă cronică (august 2004); Diabet zaharat insulinonecesitant; Boala coronariană ischemica cu schele de infarct miocardic; Accident vascular cerebral sechelar; Pionefroza dreaptă; Stare septica severă. În ciuda tratamentului administrat, răspunsul a fost nefavorabil“, se specifică în comunicat.

Mărioara Zăvoranu a murit din cauza mai multor afecţiuni la Institutul Clinic Fundeni, unde era internată de trei luni, în Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal. Mama Oanei Zăvoranu avea 66 de ani.

Mărioara Zăvoranu, cauza oficială a morţii: „justiţie divină“ pentru „o străină“

Mama Oanei Zăvoranu avea insuficienţă renală cronică şi era în programul de hemodializă din vara anului trecut. De asemenea, Mărioara Zăvoranu avea boli cardiace şi hepatice, ea fiind internată în Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din 20 ianuarie, scrie Mediafax. La începutul anului 2015, Mărioara Zăvoranu a suferit o intervenţie chirurgicală în urma căreia a rămas cu un singur rinichi. Femeia a intrat în comă joi seară, 16 aprilie, şi era ţinută în viaţă doar cu ajutorul aparatelor. Femeia nu se putea odihni sau mânca.

Relaţia dintre Oana Zăvoranu şi mama sa, Mărioara Zăvoranu, a fost una cu suişuri şi coborâşuri, în cele din urmă, tranformându-se într-un adevărat război. Vedeta de televiziune şi-a acuzat mama că i-a ucis tatăl, pe Ioan Bănicioiu, refuzând să-i plăteasca operaţiile necesare. În plus, Oana Zăvoranu se lupta de ani buni cu mama sa pe averea (60 de milioane de euro, reprezentând afaceri şi proprietăţi) lăsată moştenire de tatăl ei vitreg, Nicolae Zăvoranu, decedat în 2000.

După moartea mamei sale, Oana Zăvoranu a considerat că s-a făcut „o justiţie divină“, pentru ea, Mărioara Zăvoranu fiind „o străină“. „Până nu mă duc la spital şi o văd moartă, nu cred că a murit. Cea care a murit astăzi nu e mama mea, e o străină. Mama mea a murit la naştere, când m-a născut pe mine, pentru că nu m-a vrut. Faptul că ea a murit e o justiţie divină, asta pot spune că s-a întâmplat. Tatăl meu a chemat-o la ea. Eu sunt orfană de mult timp, am mai spus-o şi o mai spun, aşa că nu pot fi tristă şi supărată. S-a dus în lumea celor drepţi“, a declarat Oana Zăvoranu, pentru cancan.ro.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite