Mandat de arestare pentru actriţa Rose McGowan, cea mai vocală victimă a lui Harvey Weinstein: „Încearcă să mă reducă la tăcere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Rose McGowan, cea care l-a acuzat de viol pe producătorul american Harvey Weinsten şi duce o campanie intensă pentru a demasca abuzurile de la Hollywood, a primit un mandat de arestare.

Rose McGowan a primit recent un mandat de arestare pentru posesie de droguri, scrie The Independent. Actriţa sugerează însă că nu este altceva decât o nouă încercare a producătorului Harvey Weinstein, pe care l-a acuzat de viol şi şantaj, de a o reduce la tăcere, mai ales că zilele trecute a dezvăluit că a refuzat suma de un milion de dolari oferită de producător în schimbul tăcerii sale. 

„Încearcă cumva să mă reducă la tăcere? Există un mandat de arestare pe numele meu, în Virginia. Dezgustător“, a scris McGowan pe Twitter.

McGowan este cercetată de poliţie pentru posesie de narcotice, după ce actriţa şi-ar fi uitat o parte din bagaje într-un avion al companiei United Airlines, la aterizarea pe Aeroportul Internaţional Washington Dulles, pe 20 ianuarie. Potrivit poliţiei, printre lucrurile actriţei ar fi fost descoperite şi stupefiante, aşa că pe data de 1 februarie s-a obţinut mandatul.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Washington a declarat: „Departamentul nostru de poliţie a încercat să o contacteze pe doamna McGowan, pentru ca ea să se poată prezenta într-un tribunal din Loudoun County Virginia pentru a răspunde acuzaţiei.“

image

Rose McGowan FOTO Getty Images

Actriţa americană Rose McGowan (44 de ani) l-a acuzat pe Harvey Weinstein că ar fi violat-o în 1997, când a jucat în „Scream“, film produs de Miramax, companie fondată de producător. În schimbul tăcerii, cei doi au făcut o înţelegere, în urma căreia actriţa a primit 100.000 de dolari, pe care i-a acceptat din nevoi financiare, potrivit Daily Mail. 

Prin avocatul ei, McGowan a declarat pentru Times că, înainte cu puţin timp ca abuzurile să devină publice, un apropiat al lui Weinstein i-ar fi oferit o nouă înţelegere financiară: un milion de dolari pentru a semna un acord de confidenţialitate, scrie News.ro. 

rose mcgowan si harvey weinstein foto getty images

Harvey Weinstein alături de actriţa Rose Mcgowan FOTO Getty Images

Scandalul Weinstein a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care au dezvăluit o parte din abuzurile mogulului. Peste 30 de femei l-au acuzat pe producătorul american de film Harvey Weinstein (65 de ani) că le-a hărţuit sexual, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. În plus, alte femei, între care se numără actriţele Rose McGowan şi Asia Argento, îl acuză de viol.

Scandalul sexual a scos la iveală şi alte cazuri în care persoane influente au avut un comportament deviant şi a generat o campanie online despre hărţuirea sexuală, la care participă milioane de femei din întreaga lume, care îşi fac curajul să împărtăşească public propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo“.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite