Magda Vasiliu, după crimele din Caracal: „Statului trebuie să-i fie frică de cetăţeni. De forţa lor. De postări pe Facebook nu-i este frică nimănui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magda Vasiliu a reacţionat în urma crimelor din Caracal care au îngrozit România şi critică din nou, printr-un mesaj pe Facebook, nepăsarea şi incompetenţa autorităţilor când vine vorba de a ajuta şi proteja copiii.

Magda Vasiliu Stoian a scris un nou mesaj critic, pe pagina personală de Facebook, la adresa autorităţilor care dau dovadă de nepăsare şi incompetenţă cu privire la ajutorarea copiilor bolnavi de cancer şi a celor aflaţi în pericol de moarte, în contextul crimelor din Caracal. 

Jurnalista aminteşte de abuzurile şi „mizeriile inumane“ din secţiile de oncopediatrie din România, cu care s-a confruntat după ce băieţelul ei s-a îmbolnăvit de cancer, şi mărturiseşte descumpănită că „nu s-a sesizat nimeni“.  

„Am tot scris, luni la rând, despre abuzurile şi mizeriile inumane din secţiile de oncopediatrie din România. Am scris doar pe baza mesajelor primite de la părinţi disperaţi... Şi nu s-a sesizat nimeni, deşi la mijloc erau copii bolnavi de cancer, cărora li se răpea şansa unor ani în plus, dacă nu chiar şansa la viaţă. Am scris despre anomalii ale legilor în baza cărora părinţii puteau beneficia de concediu medical, în cazul în care aveau copii grav bolnavi. Am scris despre o grămadă de anomalii, de fapte de corupţie, de mizerii, etc. Cui ii pasă? Nimănui. Tot ce scriem pe Facebook e scris cumva pentru a ne linişti nouă conştiinţa. Ăştia care mai avem conştiinţă. Dar nu schimbăm nimic“, şi-a început Vasiliu mesajul.  

Fosta prezentatoare de la Prima TV a continuat prin a critica atitudinea poliţistului care a preluat apelul Alexandrei, fetiţa de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă în Caracal, pe care îl compară cu un personaj din serialul de comedie „Las Fierbinţi“, poliţistul Roby. Magda Vasiliu îndeamnă românii să se unească pentru a putea schimba ceva, în afara postărilor de revoltă de pe Facebook. 

„Scriem revoltaţi toţi de atitudinea acelui individ, «poliţist», care i-a spus unei biete fete că «ţine linia ocupată», ca şi cum ne-am fi aşteptat la altceva de la unul ca el. Roby din Las Fierbinţi există. Dar e un serial menit să ne facă să râdem. În schimb, moartea Alexandrei e reală. Statului trebuie să-i fie frică de cetăţeni. De forţa lor. De ce pot face dacă sunt uniţi. De postări pe Facebook nu-i este frică nimănui. Dar scriem. Cum fac şi eu acum. Suntem departe de România din motive care mi-aş fi dorit să nu existe vreodată. Şi nu pot să fac altceva decât să cred şi să sper că România mai are o şansă“, a fost mesajul Magdei Vasiliu Stoian.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri