Gina Lollobrigida, „jefuită“ de asistentul său: cum a rămas fără proprietăţi şi fonduri în valoare de 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Gina Lollobrigida (92 de ani), considerată unul dintre sex-simbolurile cinematografiei în anii '60, a fost escrocată de asistentul său, Andrea Piazzolla (32 de ani).

Gina Lollobrigida a fost escrocată de prietenul şi managerul său, Andrea Piazzolla, care a lăsat-o fără câteva milioane de euro, scrie Daily Mail.

Actriţa, care era descrisă ca fiind „cea mai frumoasă femeie din lume“ pe vremea anilor ‘60, a rămas fără trei proprietăţi de lux - o casă şi două hoteluri - şi o maşină sport marca Ferrari, în valoare de 280,334 de euro, toate acestea întâmplându-se în perioada 2013-2018. 

Andrea Piazzolla este acuzat că a utilizat conturile bancare ale actriţei pentru mai multe transferuri în valoare de mii de euro pe numele părinţilor lui, bani ce au fost extraşi din averea starului cinematografic. Mai mult, magistraţii au găsit un Ferrari F12, model inspirat după „Testa Rossa“, trecut pe numele lui.

Iniţial, Piazzolla a fost şoferul actriţei, urmând ca apoi să devină din ce în ce mai apropiat de ea, fiind promovat în funcţia de asistent personal şi devenind „mâna ei dreaptă“, în ultimul timp ocupând poziţia de manager al starului.

image

Gina Lollobrigida şi Andrea Piazzolla FOTO Daily Mail

Procuroarea Eleonora Fini, din Roma, a semnat cererea de trimitere în judecată după ce a descoperit infracţiunile, punându-le pe seama faptului că a profitat de „vulnerabilitatea şi de lipsa de discernământ“ a actriţei. Tânărul escroc, administrator al Ginei Lollobrigida, a prezentat la proces un raport psihiatric efectuat în 2017 de către psihiatrul Massimo Di Genio: „Chiar şi fără a intra într-o situaţie de infirmitate mintală, prezintă o personalitate cu caracteristici dizarmonice în care se observă urme de narcisism, obsesivă, compulsivă, histrionică şi paranoidă“.

image

Andrea Piazzolla

Potrivit presei locale, Piazzolla a reuşit să se autonumească administrator al Vissi D’arte, societatea care gestionează bunurile Ginei Lollobrigida. Din acel moment ar fi început o serie de manevre de prădare şi înjosire a actriţei, fapte denunţate de unicul fiu al actriţei, Milko Skofic, unicului nepot, Dimitri şi de soţul Javier Rigau, protagonist  al discutabilei căsătorii prin împuternicire, scrie evz.ro

Imagine indisponibilă

Gina Lollobrigida FOTO Guliver/Getty Images

În iulie 2015, Piazzolla ar fi vândut trei apartamente, din San Sebastianello, ale actriţei pentru mai mult de 2 milioane de euro. Şi accesând conturile societăţii, acesta ar fi achiziţionat prin transferuri bancare şi retrageri de numerar maşini de lux în valoare de mai mult de 800.000 de euro, printre care un Ferrari de 310.000 şi o Ford Shelby Gt de 100.000 de euro. Automobile pe care, potrivit anchetatorilor, inculpatul le-ar fi revândut pentru a alimenta conturile bancare ale părinţilor săi. 

Imagine indisponibilă

Gina Lollobrigida FOTO Guliver/Getty Images

Patrimoniul vedetei a fost pus acum în siguranţă. În procedura civilă (separat de cea penală), judecătorul tutelar a numit un administrator pentru a gestiona bunurile vedetei, considerând că aceasta „nu este capabilă să gestioneze patrimoniul său“, potrivit unor documente citate de Il Messaggero.

image

Gina Lollobrigida FOTO Daily Mail/Shutterstock

gina lollobrigida foto guliver getty images

Gina Lollobrigida FOTO Guliver/Getty Images

Gina Lollobrigida, care era studentă la Academia de Arte Frumoase din Roma în momentul în care a fost remarcată de regizorul italian Vittorio de Sica, în timp ce participa la un concurs de frumuseţe, s-a aflat întotdeauna în umbra Sophiei Loren, deşi mulţi consideră că a fost o femeie mai frumoasă decât aceasta. În anii '50 şi '60, Gina Lollobrigida a fost numită „cea mai frumoasă femeie din lume“.

După o copilărie modestă, petrecută într-o zonă rurală, Gina Lollobrigida şi-a construit o carieră strălucită în Franţa, Italia şi Statele Unite şi a jucat alături de unii dintre cei mai renumiţi actori de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis şi Frank Sinatra.

Printre cele mai celebre filme ale sale se numără „Solomon şi Sheba“, „Pâine, dragoste şi fantezie“ şi „Notre Dame din Paris“.

Retrasă din cinematografie în anii 1990, Gina Lollobrigida s-a dedicat ulterior fotojurnalismului, acţiunilor de caritate şi sculpturii. De altfel, sculpturile sale au fost expuse la muzee din Moscova, Paris şi Veneţia.

Gina Lollobrigida FOTO Guliver/Getty Images

gina lollobrigida foto guliver getty images
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite