Gilbert Gottfried a murit la 67 de ani. Actorul suferea de o boală care afectează inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Actorul Gilbert Gottfried, faimos pentru vocea sa, a murit la vârsta de 67 de ani. Acesta era bolnav de distrofie miotonică de tipul doi, o boală care afectează inima, conform prietenului şi publicistului său, Glenn Schwartz.

Anunţul decesului a fost făcut de familia sa.

Afecţiunea de care suferea actorul apare de obicei la vârsta de 20 - 30 de ani, fiind cea mai des întâlnită formă de distrofie musculară care apare la adulţi. Din păcate, boala nu poate fi vindecată, însă simptomele pot fi tratate cu medicamente.

Gilbert Gottfried a devenit celebru în 1980 când a fost angajat de producătorii faimoasei emisiuni Saturday Night Live. Au urmat mai multe apariţii în emisiuni şi seriale, iar spre finalul anilor '80 Gottfried a făcut trecerea la filme.

În anul 1992 el a fost vocea papagalului „Iago” din animaţia Alladin, iar interpretarea aceasta a dus la una dintre cele mai cunoscute voci din industrie.

În acelaşi timp, şi-a continuat cariera de comediant, fiind extrem de căutat şi având constant spectacole cu casa închisă pe teritoriul SUA, scrie Digi24.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite