George Bush vorbeşte despre tragedia din 11 septembrie 2001

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu difuzat de National Geographic, fostul Preşedinte American George W. Bush descrie, pentru prima oară în faţa camerelor, experienţa personală din 11 septembrie 2001.

National Geographic prezintă dezvăluirile omului aflat în fruntea guvernului american în momentul în care cel mai grav atac terorist a fost lansat pe pământ american. În interviul înregistrat pe parcursul a două zile, chiar înaintea anunţului că Osama Bin Laden a fost ucis, Președintele George W. Bush dă detalii despre experiența personală a orelor și zilelor ulterioare atacurilor.

Documentarul completează relatarea personală a președintelui cu înregistrări video în premieră și materiale provenite din Biblioteca Prezidențială George W. Bush.

Pe parcursul interviului, Președintele George W. Bush dezvăluie experiența personală a acelei zile, începând cu ședința de jogging de dimineață înaintea unei vizite într-o școală unde a aflat prima oară că națiunea americană se află sub atac. Aflăm ce aspecte a cântărit atunci când Andrew Card i-a șoptit în ureche veștile; impactul prezenței sale într-o clasă plină de elevi și de jurnaliști acreditați la Casa Albă; primele sale eforturi de a comunica cu întreaga națiune; îngrijorarea Serviciilor Secrete pentru securitatea sa la bordul Air Force One; fluxul de informații dinspre armată, agențiile de informații și surse de știri; și vizita sa la Ground Zero din New York după tragicele evenimente.

Până la acest interviu, fostul președinte nu a discutat niciodată în fața camerelor despre ceea ce a gândit sau simțit, ce a determinat deciziile de viață și de moarte luate în primele minute, ore și zile după atacuri.

Interviul va fi difuzat de National Geographic România pe 5 septembrie de la ora 22.00.

Documentarul „George W. Bush: Despre 11 septembrie" deschide săptămâna de programe dedicate comemorării acelei zile tragice. Printre celelalte programe se află documentarele „11 septembrie: Războiul continuă"; „Clipe de coșmar: 11 septembrie"; „11 septembrie şi visul American".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite