Gâlceava cârcotaşilor continuă. Mihai Găinuşă şi Şerban Huidu, schimb acid de replici: „nişte nulităţi“, „câştigai de trei ori mai mult decât toată echipa la un loc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă nu au îngropat securea războiului FOTO Prima TV
Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă nu au îngropat securea războiului FOTO Prima TV

Mihai Găinuşă a profitat de ziua de naştere pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de oamenii alături de care a lucrat de-a lungul timpului, dar şi pentru a-i critica, iar fostul coleg de la „Cronica Cârcotaşilor“ nu a făcut excepţie. La rândul lui, Şerban Huidu i-a dat o replică din partea întregii echipe a emisiunii.

Mihai Găinuşă, care a împlinit duminică 46 de ani, a semnat un text pe blogul personal în care le mulţumeşte oamenilor care i-au marcat viaţa şi cariera, dar pe unii dintre ei îi şi critică. Realizatorul de televiziune, care acum prezintă „Ştirile de mâine“ la TVR 1, începe prin a preciza că nu îi este ruşine cu nimic din ce a făcut în anii de televiziune, pentru că a obţinut totul prin muncă. 

„Am muncit pentru tot ce am. Nu mai datorez nimic, nimănui. Am ajuns să lucrez în divertisment datorită unui text pe care l-am scris şi l-am trimis la radio. Nu m-a băgat undeva nimeni, nicăieri, niciodată. (...) Nu m-a angajat nimeni pe pile niciodată. Poate că nu mai am publicul numeros de dinainte, dar acum am un public valoros şi inteligent pe care îl respect mult. (...) Nu am stat niciodată la mila nimănui şi dacă munca nu mi-a fost apreciată, am plecat fără regrete. Încă nu m-a dat nimeni afară. Mi-am respectat întodeauna contractele. Chiar dacă unii n-au înţeles să facă, la rândul lor, asta. M-am luptat şi o să mă lupt mereu pentru drepturile mele.(...) Îmi iubesc şi mi-am respectat toate echipele cu care am lucrat. Echipele, nu şefii“, scrie realizatorul pe gainusa.ro.

Găinuşă, către Huidu: „Ai distrus ce am construit împreună şi ţi-ai asumat integral meritele“

În continuare, acesta explică pentru ce le este recunoscător unor oameni din industria de televiziune, dar dezvăluie şi lucrurile care l-au deranjat în relaţiile cu aceştia, principalii vizaţi fiind fostul său coleg de la Prima TV, Şerban Huidu, şi cei care i-au rămas alături. „Mulţumesc Şerban că ai crezut în valoarea mea. Nu-ţi mulţumesc pentru că ai distrus ceea ce am construit împreună. Şi ţi-ai asumat integral meritele. Nu mă deranjează toate mesajele tale, deoarece nu mă mai interesează trecutul. Am făcut radio şi televiziune şi înainte de «Cronică», fac şi după. N-o să fac niciodată compromisul de a scrie vulgarităţi, numai ca să câştig un public pe care n-o să-l respect. Nu-mi pasă de cei care sunt şi vor fi întotdeauna nişte sfătuitori din linia doi, care dau în cel atacat şi singurul lor talent e să-i pupe în fund pe cei care le dau bani şi-un loc de muncă călduţ. Sunteţi nişte nulităţi şi aşa o să rămâneţi. Punct“, scrie Găinuşă.

Şerban Huidu i-a răspuns fostului coleg tot prin intermediul blogului personal, precizând că, deşi ideea emisiunii de la Prima TV i-a aparţinut, a împărţit întotdeauna meritele cu echipa: „De aceea ei sunt aici şi tu acolo ca un cuc. Chiar, câţi oameni din echipele pe care «le-ai iubit» sunt cu tine acum? Cum nimeni? Trebuie să te simţi tare prost! Atâta iubire aruncată pe apa sâmbetei!“

Huidu, către Găinuşă: „Dacă toţi sunt nişte «nulităţi», de ce ai vrut să lucrezi cu ei când ai plecat?“

Huidu nu a ratat şansa de a-l înţepa pe Găinuşă, dezvăluind că i-a ofertat pe oamenii pe care acum îi critică, dar s-a lovit de un refuz: „Foştii tăi colegi se gândesc cu drag la tine, poate şi pentru că nu ştiu că tu câştigai de trei ori mai mult decât toată echipa la un loc (ups, mi-a scăpat). Totuşi, îmi stă pe limbă o întrebare: dacă toţi sunt nişte nulităţi, de linia doi, de ce ai vrut să lucrezi cu ei când ai plecat? Tuturor le-ai făcut oferte şi ai primit un refuz categoric! Oamenii îmi spun acum să îi scuzi, dar s-au gândit că fiind «nulităţi de mâna a doua» nu fac faţă presiunii noilor tale planuri.“

De asemenea, Huidu îi dă o replică şi „în numele echipei de «nulităţi»“, printre care Silviu Iliuţă, Codruţ Kegheş (Dezbrăcatu), Ioana Petric şi Bebeluşele.

„Nebunul ăla de Silviu te salută şi îţi spune că Topul Ruşinică merge foarte bine. Ceea ce îţi doreşte şi ţie cu emisiunea aia nouă. Cică a vândut în 4 luni cartea (Toate titlurile bune au fost date – n.red.) foarte bine. Cam câte exemplare ai vândut tu în total. Deh, nu mai sunt aceleaşi vremuri….Proasta aia de Fani îţi ţine pumnii să faci rost de un producător mai devotat şi mai ordonat decât ea. Ea care nu depăşeşte linia doi. Tăntălăul ăla de Dezbrăcatu îţi spune «la mulţi ani» şi îţi este recunoscător pentru că, datorită ţie, preţuieşte mult mai mult colegii pe care îi are. Cretina aia de Ioana îţi ţine pumnii strânşi să ai parte de un public la fel ca şi ea: cu facultăţi terminate şi mastere pe deasupra. Bebeluşele îţi vor dedica un dans în emisiune, îmbrăcate în frac, pentru că ele atrag audienţa aia pe care tu nu dai doi bani. Sofa a spus că îţi face rost de un public ce poate să te şi adore daca vrei. (a auzit ca TVR stă chiar mai rău cu banii decât Prima). Împuţitul ăla de Nicu spune să apelezi cu încredere la el când ai nevoie de scenografie, iar aia care râde strâmb, Oana, îţi poate da nişte idei de reportaje de linia a doua. Ratata aia de Alexa îţi transmite toate cele bune. Nesuferita de Danone ţi-a mulţumit când a luat premiu pentru machiaj de film….şi daca ai nevoie, cică să aplezi cu încredere la ea, deşi crede că tu nu ai nevoie de machiaj. Editorii, cameramanii, în frunte cu Băneasa, mă roagă să îţi transmit toate cele bune din partea lor- nulităţile care au avut imensa bucurie de a lucra cu tine. De Puştiu nu mai zic nimic. O jumătate de oră a plâns la telefon rugându-mă să îţi transmit tot ce e mai bun pe lume. Răzvan de la monitorizare mi-a transmis că te poate ajuta oricând cu imagini de la alte televiziuni. Să nu fie cu supărare dacă sunt de linia a doua, da’ s-au mai uzat şi aparatele între timp“, a scris Huidu.

În încheiere, Şerban Huidu face o referire la celebrul proces câştigat anul trecut de Mihai Găinuşă împotriva Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală: „Pentru mine cel mai important contract a fost cel cu Statul. Mi-am plătit până la ultimul leu datoriile către Stat. Spre deosebire de mine, unii mult mai destepţi – din linia întâi – au ales să fenteze Statul scoţând bani din firme pe cunoscutele «drepturi de autor». După mulţi ani de tergiversări, guvernul Victor Ponta i-a amistiat pe rău platnici! Poţi să îmi recomanzi avocatul ce se lupta pentru «drepturile tale»? Nu de alta, dar aş vrea şi eu banii plătiţi ca impozit la Stat înapoi.“

Cum s-a destrămat cuplul TV Huidu şi Găinuşă 

Amintim că Mihai Găinuşă a anunţat în vara anului 2014 că părăseşte pupitrul „Cronica Cârcotaşilor“ după 14 ani, precizând la momentul respectiv că la baza deciziei stau mai multe aspecte, printre care faptul că nu i-au fost apreciate eforturile, dar şi că nu se mai regăsea în formatul emisiunii. 

La rândul lui, Şerban Huidu invoca atunci lipsa de loialitate şi folosea termeni precum „frustrări“ şi „neîmpliniri“ pentru a explica ruptura. 

La acel moment, şi Codruţ Kegheş şi Octavian Păscuţ (Mistreţu')  au părăsit echipa, alegând să realizeze alături de Mihai Găinuşă o altă emisiune, tot la Prima TV, „Cusurgii“, care s-a încheiat după doar un sezon.

La pupitrul „Cronicii“ au fost aşezaţi, în primul sezon de după destrămarea echipei, bebeluşa Ioana Petric şi actorul Alex Bogdan, care ulterior a fost înlocuit de rockerul Cristian Hrubaru

După un an, Dezbrăcatu' a revenit la „Cronică“, iar în septembrie 2015 Şerban Huidu anunţa că revine în faţa camerelor, alături de Ioana şi Dezbrăcatu'. La momentul respectiv, trebuia să revină şi Găinuşă, însă acesta s-a răzgândit în ultimul moment. 

În prezent, Mihai Găinuşă prezintă late night show-ul „Ştirile de mâine“, de luni până vineri, de la ora 22.30, la TVR 1.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite