FOTO VIDEO Tina Turner a renunţat în mod oficial la cetăţenia americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tina
Turner s-a retras din viaţa publică după un turneu susţinut între
2008 şi 2009 FOTO AFP
Tina Turner s-a retras din viaţa publică după un turneu susţinut între 2008 şi 2009 FOTO AFP

Cântăreaţa Tina Turner, legendă a muzici soul, a renunţat oficial la cetăţenia americană după ce a primit paşaportul elveţian. După ce a trăit 18 ani în „ţara cantoanelor“ şi a primit avizul favorabil din partea autorităţilor din Zurich pentru a deveni cetăţean cu drepturi depline, artista a renunţat la cetăţenia americană, aşa cum a promis.

Cântăreaţa Tina Turner, legendă a muzici soul, a renunţat oficial la cetăţenia americană după ce a primit paşaportul elveţian. După ce a trăit 18 ani în „ţara cantoanelor“ şi a primit avizul favorabil din partea autorităţilor din Zurich pentru a deveni cetăţean cu drepturi depline, artista a renunţat la cetăţenia americană, aşa cum a promis.

Tina Turner, care în curând va împlini 74 de ani, s-a prezentat pe 24 octombrie la Amsada Statelor Unite ale Americii din Berna pentru a semana declaraţia de renunţare voluntară a cetăţeniei americane în conformitate cu secţiunea 349, (a), (1) din cadrul Legii de Imigrare şi Naturalizare, se specifică în raportul ambasadei din Elveţia.

Turner a depus jurământul pentru a primi cetăţenia americană pe 10 aprilie, iar în cei aproape 20 de ani în care a locuit în Elveţia şi-a însuşit limba germană şi s-a mutat cu partenerul său de viaţă Erwin Bach (57 de ani). „Sunt foarte fericită în Elveţia, mă simt acasă aici. Nu îmi pot imagina un loc mai bun în care să trăiesc“, a declarat Tina Turner. Ea a apreciat respectul pe care elveţienii îl au pentru viaţa privată. Totodată, în raportul autorităţilor se specifică faptul că artista a declarat că nu mai are legături puternice cu Statele Unite ale Americii, „cu excepţia familie, iar în ceea ce priveşte viitoarele planuri de şedere în SUA ele nu există“.

Cuvântul cheie al raportului ambasadei este „renunţare“. Acest fapt nu înseamnă că Turner a renunţat în mod oficial la cetăţenia americană, ci a vrut cetăţenia elveţiană cu scopul de a o pierde pe cea naturală, scrie „Washington Post“. Mai mult, pierderea cetăţeniei nu se supune niciunei sancţiuni şi nu există taxe impuse.

O mireasă ieşită din tipar

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după un turneu susţinut între 2008 şi 2009, însă, recent, a intrat din nou în atenţia publică după ce s-a căsătorit cu partenerul ei Erwin Bach, cu 16 ani mai tânăr. Fiind într-o formă fizică de invidiat, Turner a optat pentru o rochie atipică într-o combinaţie de verde şi negreu, realizată din mătase şi împodobită cu cristale Swarovski, semnată Giorgio Armani. La petrecerea desfăşurată după nuntă au luat parte, printre alţii, Oprah Winfrey şi Bryan Adams.

tina turner mireasa foto hello

Tina Turner alături de soţul ei, Erwin Bach FOTO Hello!

Cine este Tina Turner

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Consacrarea ei în cariera solo a venit în 1966, odată cu lansarea piesei „River Deep Mountain High“, compusă pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia ei a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri şi abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe 2 iulie 1976 şi luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi pe care soţul ei îi avea dintr-o relaţie anterioară.

tina turner coperta vogue

În timpul divorţului, ea a renunţat la orice sprijin din partea lui Ike şi la drepturile asupra melodiilor comune şi a început o carieră solo în 1984, la New York, pe vremea aceea avea datorii de o jumătate de milion de dolari şi trăia doar din ajutorul social. În acelaşi an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner a câştigat patru premii Grammy pentru albumul de revenire „Private Dancer“ şi a apărut, alături de Mel Gibson, în filmul „Mad Max - Beyond Thunderdome“.

De asemenea, Tina Turner a devenit cea mai bătrână vedetă care a apărut pe coperta revistei „Vogue“, la vârsta de 73 de ani. Celebra cântăreaţă americană a pozat pentru numărul din luna aprilie al revistei. Fotografia de pe copertă este însoţită de textul „Simply The Best“, titlul hitului lansat de aceasta în 1989.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite