FOTO VIDEO Jackie Chan, în România: „«Transformers» nu este un film de acţiune. Jackie Chan înseamnă adevăratul film de acţiune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii Jackie Chan şi Zhang Ziyi au participat la o conferinţă de presă, în Bucureşti, pentru a marca deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, eveniment în cadrul căruia îşi vor lansa cele mai recente filme, „Zodiacul Chinezesc“, respectiv „The Grandmaster“.

Îmbrăcat în ie, accesorizată cu un zâmbet larg, Jackie Chan (60 de ani) s-a declarat plăcut surprins de primirea călduroasă a fanilor români. „Cunosc România prin sportivii români, gimnastică, fotbal, tenis. De când am coborât din avion şi pe tot drumul până la hotel, fanii mei români m-au salutat. Am fost surprins de aceste sentimente călduroase“, a declarat actorul. 

Actorul originar din Hong Kong a precizat că România se numără printre primele ţări din Europa de est care a stabilit relaţii diplomatice cu noua Chină şi că îşi doreşte foarte mult să se intensifice şi schimburile culturale dintre cele două ţări. 

„România este una dintre primele ţări din Europa centrală şi de est care a stabilit relaţii diplomatice cu noua Chină. Mă bucur foarte mult de dezvoltarea tot mai prosperă a colaborării economice dintre cele două ţări în ultimi ani. Doresc ca prin festivalul filmului şi alte evenimente culturale să se promoveze schimburile dintre oamenii din lumea artei filmului, să se intensifice schimburile culturale dintre cele două ţări în vederea cunoaşterii reciproce şi a consolidării prieteniei între popoarele celor două ţări“, a mai explicat artistul, menţionând că anul acesta este al 65-lea de când s-au stabilit relaţiile diplomatice dintre România şi China.

L-am întrebat pe Steven Spielberg cum reuşeşte să facă dinozauri (referire la filmul „Jurassic Park“ – n.r.) şi mi-a răspuns: «Jackie, Jackie, foarte simplu: apăs buton după buton după buton». «Dar tu Jackie cum reuşeşti să sari de pe o clădire pe alta?». Pentru mine este şi mai simplu: Motor. Acţiune. Şi sar. Şi apoi ajung la spital   Jackie Chan, actor şi regizor

Pentru lungmetrajul „Zodiacul Chinezesc“ Jackie Chan a îmbrăcat atât haina de regizor, cât şi pe cea de actor şi a mărturisit că nu i-a fost deloc greu: „Probabil că pentru unii este greu s-o facă. Pentru mine a fost cel mai simplu lucru. Îmi scriu scenariul, sunt cameraman, mă ocup de lumini, sunt ca un Chef în bucătărie“.

Jackie Chan şi „gheişa“ Zhang Ziyi, în România

   

Jackie Chan, adevăratul film de acţiune

Artistul consideră că indutria cinematografiei a suferit modificări majore, iar filmele de acţiune de astăzi sunt, de fapt, filme pline de efecte speciale. „Chiar şi eu m-am schimbat. Mă simt ca un copil de grădiniţă pentru că tehnologia de astăzi este uimitoare. Uneori publicul înţelege greşit ce înseamnă un film de acţiune. Filmele care apelează la tehnologie, la efecte speciale sunt filme de acţiune. Jackie Chan însemană adevăratul film de acţiune. Puteţi să-mi spuneţi că «Transformers» este film de acţiune? Nu, este un film cu efecte speciale. L-am întrebat pe Steven Spielberg cum reuşeşte să facă dinozauri (referire la filmul „Jurassic Park“ – n.r.) şi mi-a răspuns: «Jackie, Jackie, foarte simplu: apăs buton după buton după buton». «Dar tu Jackie cum reuşeşti să sari de pe o clădire pe alta?». Pentru mine este şi mai simplu: Motor. Acţiune. Şi sar. Şi apoi ajung la spital“, a glumit Chan.

Jackie Chan a recunoscut că primeşte foarte multe propuneri de la Hollywood, dar nu acceptă nimic din ce nu i se pare cu adevărat bun: „Pentru mine contează foarte mult scenariul. În fiecare zi primesc foarte multe scenarii de la Hollywood, dar le refuz. Le aleg doar pe cele mai bune. La Hollywood rămâi doar dacă ai talent“.

„Pentru mine Hollywoodul nu e o tentaţie“

Alături de Jackie Chan a fost şi actriţa Zhang Ziyi (35 de ani), cunoscută pentru rolul din filmul „Memoriile unei gheişe“, interpretare pentru care a fost nominalizată la premiile Globul de Aur şi Bafta. Artista a mărturisit că ne-a mai vizitat ţara în urmă cu nouă ani şi că este legată de România prin aminitrea filmului „Valurile Dunării“. „Când eram mică nu aveam posibilitatea să văd filme, dar toate imaginile frumoase despre România provin din filmul «Valurile Dunării» despre care tatăl meu mi-a povestit foarte multe lucruri“.

Frumoasa actriţă a declarat că Hollywoodul nu reprezintă pentru ea „o tentaţie“ şi că este foarte pretenţioasă atunci când vine vorba de roluri. „Pentru mine Hollywoodul nu este o tentaţie. „Memoriile unei gheişe“ a fost într-adevăr o producţie hollywoodiană, dar am acceptat acest rol pentru că am vrut să demonstrez că sunt o actriţă bună şi că pot face mult mai mult decât să mă bat. Vreau să fac filme bune, nu contează unde“, a explicat Ziyi. 

„Chinese Zodiac/ Zodiacul Chinezesc“ 

Asian Hawk (Jackie Chan) porneşte într-o aventură, în jurul globului, într-o adevărată vânătoare de comori. El încearcă să găsească şi să readucă în ţara sa un set de artefacte cu puteri mistice, furate din Palatul Imperial de Vară din Beijing în 1860, de către soldaţi francezi şi britanici. Artefactele reprezintă 12 capete de bronz ale animalelor din zodiacul chinezesc. „Zodiacul Chinezesc“ a intrat în „Guinness World Records“ pentru filmul cu cele mai multe cascadorii realizate de un actor în viaţă. 

„The Grandmaster“ - este un film bazat pe povestea vieţii maestrului stilului Wing Chun, Ip Man (viitorul mentor al lui Bruce Lee). Filmul îl descrie pe Ip Man din anii 1930 în Foshan, apoi perioada petrecută la Hong Kong, după al doilea război chino-japonez, precum şi evenimentele care au dus la moartea lui.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite