FOTO 16 ani fără „prinţesa inimilor“. Noi speculaţii privind moartea Dianei, dar şi detalii despre marea ei iubire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţesa Diana e comemorată astăzi de cei ce au preţuit-o Wire Photos/Reuters
Prinţesa Diana e comemorată astăzi de cei ce au preţuit-o Wire Photos/Reuters

Pe 31 august se împlinesc 16 ani de când Diana, „prinţesa inimilor“, aşa cum a fost ea numită, a încetat din viaţă într-un tragic şi stupid accident de maşină. Moartea ei a îndurerat şi a şocat o lume întreagă, iar chiar şi astăzi, după 16 ani, misterul persistă.

Diana pe bancheta din spate a unui Mercedes. Lângă ea, iubitul ei, Dodi al Fayed, fiul milionarului Mohammed al Fayed. În faţă şoferul Henri Paul şi bodyguardul lui Dodi, Trevor Rees-Jones. Maşina este urmărită de paparazzi pe motociclete. Aceasta este ultima imagine surprinsă cu prinţesa Diana.

Peste două minute, şoferul, orbit de bliţurile fotografilor, şicanat de aceştia, avea să piardă controlul maşinii şi să se izbească violent de un stâlp din tunelul Pont de l’Alma din Paris. Transportată la spital cu răni grave, Diana a murit peste câteva ore. Avea 36 de ani.

În zilele ce au urmat  familia regală britanică s-a confruntat cu o situaţie de criză. Presa din întreaga lume a relatat evenimentul, iar teoriile conspiraţioniste au apărut imediat, inclusiv aceea că familia regală britanică ar fi fost implicată în moartea prinţesei. De altfel, Mohammed al Fayed a susţinut tot timpul că Diana era însărcinată cu fiul lui, Dodi. Un frate pe jumătate arab pentru viitorul rege al Angliei? Niciodată, au comentat mulţi, alimentând scandalurile ce au urmat.

image

Foto

printesa diana moschee

Totuşi, ceea ce s-a întâmplat în pasajul Pont de l’Alma face obiectul unei noi investigaţii a Scotland Yard, după ce un membru al SAS (Special Air Services, un regiment al Armatei britaice – n.r.) a făcut o declaraţie şocantă: prinţesa a fost asasinată de un lunetist din trupele de elită SAS. Mulţi vor spune că este încă o fabulaţie, dar sunt mulţi care vor crede în continuare că accidentul în care a murit Diana a fost mai mult decât un accident.

De-a lungul celor 16 ani care s-au scurs, multe informaţii şi speculaţii au umplut paginile ziarelor. Recent, „Vanity Fair“ a publicat un amplu articol care vorbeşte despre o altă poveste de dragoste. Ultimele cercetări au scos însă la iveală faptul că Diana nu îl iubea atât de mult pe Dodi, ci pe chirurgul pakistanez pe nume Hasnat Khan, singurul bărbat care nu ar fi trădat-o sau nu ar fi folosit-o. Cei doi ar fi avut o relaţie de doi ani. Povestea lor va ajunge în curând şi pe marile ecrane, odată cu lansarea filmului „Diana“, cu Naomi Watts în rolul principal.

La 16 ani de când prinţesa Diana a murit într-un accident de maşină, amintirea sa este încă vie prin cei care o comemorează astăzi. Prin gesturile sale caritabile, episoadele de bulimie şi de depresie, dar şi divorţul de Charles, Diana nu şi-a relevat doar latura umană, ci şi generozitatea, reuşind să devină o prinţesă universală, a oamenilor obişnuiţi.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite