Povestea de viaţă a lui David Bowie: de ce şi-a schimbat numele şi cum organiza orgii alături de Mick Jagger FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Bowie a murit. David Bowie a murit la 69 de ani, la scurt timp după ce îşi lansase ultimul album. În urma muzicianului de origine britanică rămân piese memorabile şi influenţe asupra mai multor genuri actuale. Totodată, în jurul lui Bowie circulă poveşti despre droguri şi orgii.

Anunţul referitor la decesul muzicianului a fost confirmat de fiul artistului, Duncan Bowie, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter: „Îmi pare foarte rău şi sunt întristat să vă confirm faptul că vestea este adevărată. Voi fi offline pentru o vreme. Vă iubesc pe toţi“. Reprezentanţii artistului au solicitat să fie respectată intimitatea familiei în aceste momente dureroase. Anunţul decesului lui David Bowie a fost primit cu tristeţe de fanii artistului. Mulţi dintre aceştia au comentat pe reţelele sociale, sperând ca acest anunţ să fie o farsă.

De ce şi-a schimbat numele

Pe numele real David Robert Hayward-Jones, David Bowie s-a născut pe 8 ianuarie 1947, fiind un muzician, actor, producător şi compozitor de origine britanică. Acesta a fost activ pe parcursul a cinci decenii în rock and roll, frecvent reinventându-şi muzica. Bowie era considerat drept un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii 1970. Acesta se inspira pentru piesele sale dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură, fiind foarte cunoscut pentru vocea sa distinctivă şi pentru profunzimea intelectuală a muzicii sale. Şi-a schimbat numele în Bowie, în anii 1960, pentru a evita confuzia cu binecunoscutul Davy Jones.

image

Problemele de la ochiul drept

David Bowie s-a născut în Brixton, Londra, părinţii săi căsătorindu-se în septembrie 1947, la câteva luni după ce el s-a născut. Mama sa, Margaret Mary „Peggy“ (născută Burns), era de descendentă irlandeză şi lucra ca plasatoare la un cinematograf, în timp ce tatăl lui, Hayward Stenton „John“ Jones lucra pentru organizaţia caritabilă Barnardo’s. Bowie a urmat şcoala din Stockwell până la vârstă de şase ani, când s-a mutat împreună cu familia sa în suburbiile din Bromley, Kent, unde a urmat Liceul Tehnic Bromley. Pe când avea 15 ani, prietenul său, George Underwood, având un inel pe unul din degete, l-a lovit pe Bowie cu pumnul în ochiul drept în timpul unei altercaţii pentru o fată. Bowie a suferit mai multe operaţii şi nu a putut să mai meargă la şcoală timp de opt luni. Ca urmare a vătămării, Bowie are o percepţie de adâncime defectuoasă. În ciuda acestui eveniment, a rămas în continuare prieten cu Underwood, acesta din urmă chiar realizând designul pentru primele albume ale lui Bowie.

Bowie a cunoscut-o pe prima sa soţie, Angela sau Angie, în anul 1969. S-au căsătorit pe 19 martie 1970 în Kent, Marea Britanie. Singurul lor fiu, Zowie (care pentru o perioadă a preferat să fie cunoscut sub numele de Joe sau Joey, revenind ulterior la numele său complet - Duncan Zowie Haywood Jones) s-a născut pe 30 mai 1971. După opt ani de căsătorie cei doi s-au separat şi au divorţat la 8 februarie 1980, în Elveţia. Bowie s-a căsătorit cu a doua soţie, modelul de origine somaleză Iman Abdulmajid, în Florenţa, în anul 1992. Au împreună o fiica, Alexandria Zahra Jones (cunoscută drept Lexi), născută la dată de 15 august 2000, şi locuiesc în Manhattan şi Londra.

image

David Bowie, alături de Iman Abdulmajid FOTO AP

Succesul lui Bowie a venit odată cu prima călătorie pe Lună

Anul în care Bowie a cunoscut succesul este 1969, an care coincide cu prima călătorie pe Luna. La baza acestui succes a stat piesa „Space Oddity“, deoarece sensul literal al versurilor se referă la un astronaut care se pierde în spaţiu. BBC a promovat cântecul involuntar, prin folosirea acestuia la răspândirea veştii despre aselenizare. După succesul răsunător înregistrat cu această piesă, David Bowie a înregistrat două albume, dar acest lucru nu l-a ajutat prea mult.

Reinventarea permanentă

Cariera lui părea să urmeze din nou un traseu descendent, dar în anul 1972 apare pe piaţă un album conceptual, intitulat „Ziggy Stardust“. Materialul a fost urmat de încă două albume, realizate în aceeaşi manieră, având un subiect central de analiză şi teme futuriste. Nu i-au fost străine de abordare nici temele contemporane, cum ar fi confuzia, distrugerea provocată de euforia succesului sau pericolele inerente din viaţa unei vedete. Artistul părea să fi înţeles foarte bine lumea în care trăia, mai ales că în acea perioadă devenise consumator de droguri.

În 1975 se întoarce la 180 de grade şi produce un alt gen de muzică şi iese pe piaţă cu albumul „Young Americans“. Pe acest album se regăseşte primul lui hit, piesă „Fame“.

Către sfârşitul anilor 1970, David renunţă la viciul drogurilor, ceea ce coincide cu o altă direcţie muzicală. Deşi muzical nu pare să mai aibă cine ştie ce împliniri, pe plan actoricesc Bowie înfloreşte în anii 1980. Ultimul album înregistrat de britanic datează din 2003 şi, se intitulează „Reality“.

David Bowie lansase un nou album de studio - al 28-lea din carieră -, intitulat „Blackstar“, în ziua în care a împlinit 69 de ani. Potrivit presei internaţionale, noul material discografic i-a impresionat pe criticii din industria muzicală şi reflecta pe deplin dorinţa artistului de a explora noi tendinţe muzicale.

Bowie organiza orgii în care Mick Jagger întreţinea relaţii sexuale cu soţia lui

Despre David Bowie, Wendy Leigh scria în cartea „Bowie: The Biography“, o biografie neautorizată a muzicianului, că alături de soţia Angie organiza orgii la reşedinţa lor din Chelsea, la care pare participa cu regularitate şi Mick Jagger. Leigh scrie că Jagger chiar ar fi întreţinut relaţii sexuale cu nevasta lui Bowie, sub privire acestuia. În cartea sa, Wendy Leigh susţine că David Bowie nu numai că organiza orgii sexuale în casa sa, dar avea chiar o sală special amenajată pentru asemenea evenimente, în mijlocul căreia trona un pat imens.

„Erau cele mai incredibile orgii din Oakley Street, iar Mick Jagger participa foarte activ la ele“, a declarat în carte fostul fotomodel Vicki Hodge. Tot ea spune că „Bowie, care este în mod declarat bisexual nu părea să fie gelos atunci când Mick întreţinea relaţii sexuale cu soţia lui, având în vedere că pentru Bowie sexul este făcut pentru distracţie şi pentru a deschide mintea“.

Conform volumului „Bowie: The Biography“, aceste activităţi nu afectau relaţia dintre David şi Angie. La sfârşitul petrecerii, „ei dădeau mâna cu invitaţii şi continuau să se iubească de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite