Cea mai modestă familie regală din Europa. Prinții care au joburi și merg cu transportul în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă cele mai bogate familii regale din lume sunt, în marea lor majoritate, cele din Orientul Mijlociu, reversul medaliei îl descoperim pe continentul nostru.

Prințul Moștenitor Haakon al Norvegiei și familia sa
Prințul Moștenitor Haakon al Norvegiei și familia sa

Este curios că această familie regală care trăiește fără pretenții este cea a uneia dintre cele mai bogate țări europene, Norvegia.

Vă vine să credeți sau nu, dar Regele Harald al Norvegiei, în vârstă de 85 de ani, este unul dintre cei mai săraci monarhi din lume, cu o avere personală estimată, în 2019, la circa 25 de milioane de euro.

Cel mai interesant este că, în comparație cu alte case regale din Europa, această familie regală duce cea mai simplă viață. Femeile din această casă regală sunt modeste și poartă ținute simple, chiar și la ocazii formale. În plus, membrii acestei familii încearcă să nu trăiască din banii contribuabililor, străduindu-se să genereze venituri și pe cont propriu.

Mai mult, vă puteți imagina prinți și prințese mergând cu transportul în comun? Ei bine, norvegienii de rând au fost de multe ori surprinși să-i vadă pe membrii familiei regale în același tren cu ei.

În plus, această familie regală nu obișnuiește să zboare cu avioane private în insulele exotice, nu se ascunde în spatele gardurilor înalte ale palatelor și nu umblă cu gărzi de corp decât atunci când este cu adevărat necesar.

Într-adevăr, palatul regal din Oslo este unic prin faptul că nu există garduri sau ziduri în jurul acestuia. Reședința regală este, de asemenea, mult mai mică decât alte astfel de locuințe regale din Europa, cu o arhitectură foarte simplă.

Ca să-nțelegeți, într-o vacanță de vară, Prințul Moștenitor Haakon a mers în Ibiza cu familia sa și a stat la soare pe o plajă publică, împânzită de oameni. Iar soția acestuia, Prințesa Mette-Marit nu a avut parte de o rochie de mireasă superbă, creată de un designer exclusivist, la nunta ei cu Haakon, așa cum am văzut în cazul unor alte soții de prinți moștenitori, precum Kate Middleton sau Letizia.

Iar faptul că Regina Sonia a Norvegiei este o persoană cu origini modeste, ai cărei părinți dețineau un magazin de îmbrăcăminte înainte ca aceasta să se mărite cu suveranul țării, este un alt motiv pentru care soția regelui este atât de populară în rândul publicului.

În plus, membrii familiei regale norvegiene își doresc o copilărie normală pentru copiii lor, mulți dintre aceștia frecventând școli publice obișnuite, precum copiii norvegienilor de rând.

Regele Harald și Regina Sonia ai Norvegiei
Regele Harald și Regina Sonia ai Norvegiei

La polul opus, așa cum ne așteptam, se află familia regală britanică: aceasta nu doar că este cea mai bogată din Europa, dar cu siguranță și cea mai influentă din lume. Potrivit Revistei Forbes, casa regală britanică, condusă acum de Regele Charles, valorează 88 de miliarde de dolari, cea mai mare parte din bani provenind din grantul suveran, o plată anuală fixă plătită palatului din fonduri publice, și din mai multe investiții imobiliare.

Până la moartea ei, anul trecut, Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai bogat membru al acestei familii, cu o avere personală netă de 428,3 milioane de dolari. Acum, moștenitorul ei direct, Regele Charles al III-lea, este, cu siguranță, cel mai bogat suveran din Europa.

Foto: Getty Images, Profimedia

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite