Care este meniul vedetelor de la gala Oscar 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucatarul Wolfgang Puck testează celebrele mini-Oscaruri de ciocolată cu praf de aur. FOTO Reuters
Bucatarul Wolfgang Puck testează celebrele mini-Oscaruri de ciocolată cu praf de aur. FOTO Reuters

Pe 24 februarie, starurile nu vor primi doar Oscaruri, ci şi bucate alese de experţii culinari Wolfgang Puck şi Matt Bencivenga. Ciocolata cu praf de aur, plăcinta cu trufe şi pui şi peştele cu sos Thai sunt doar câteva dintre delicatese.

„Cred că la Oscarurile de anul acesta veţi avea parte de filme pe care nu le-aţi mai văzut până acum. În fiecare an sunt filme noi, iar aceeaşi strategie se aplică şi în cazul nostru“, a declarat bucătarul-şef, citat de Reuters.

„Vom pregăti plăcintă de pui cu trufe, macaroane şi brânză, dar şi fructe, salată kale cu anghinare şi o salată în stil chinezesc. Oamenii vor avea mâncare din belşug“, a anunţat Puck, care se ocupă pentru a 19-a oară de banchetul Oscarurilor.

Puck şi colegul său, maestrul Matt Bencivenga, au conceput un meniu de peste 50 de preparate, printre care somon afumat, pizza vegetariană, salată de varză kale, mini-burgeri Kobe, salată de piersici, peşte cu sos Thai, salată de ton şi celebrele mini-Oscaruri din ciocolată presărate cu praf de aur.

„Anul acesta este extraordinar deoarece avem multe antreuri“, a explicat Puck, care a adaptat meniul la preferinţele publicului larg.

La banchetul organizat după ceremonia de pe 24 februarie sunt aşteptaţi aproximativ 1.500 de oaspeţi, printre care George Clooney, Steven Spielberg, Jennifer Lawrence şi Jessica Chastain.

bucatar Wolfgang Puck reuters

Meniul propus de cei doi chefi va fi preparat de 300 de bucătari şi va fi servit de 650 de chelneri, platourile fiind aşezate pe mese mici, pentru o atmosferă intimă. În sala de banchet vor mai fi amplasate un candelabru luxos şi o statuie Oscar, de dimensiuni mai mari. 

Pregătirea meniurilor va începe cu câteva zile înainte de eveniment, cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar urmând să se desfăşoare la Los Angeles, pe 24 februarie. Gala va fi prezentată de actorul Seth MacFarlane. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite