VIDEO Filmul preferat pentru Oscar al publicului american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi Globurile de Aur sunt un indicator pentru Oscaruri, pe 24 februarie, s-ar putea produce o răsturnare de situaţie
Deşi Globurile de Aur sunt un indicator pentru Oscaruri, pe 24 februarie, s-ar putea produce o răsturnare de situaţie

Dacă Ben Affleck şi pelicula sa „Argo“ au fost marii câştigători ai Globurilor de Aur, „Lincoln“ ar putea învinge la Oscaruri, potrivit unui sondaj de opinie realizat în rândul publicului american.

Trofeele de la Oscar sunt decernate în funcţie de voturile exprimate de specialiştii din lumea cinematografică, dar sondajul realizat de Ipsos pentru Reuters relevă preferinţele publicului consumator al producţiilor de acest gen.

Potrivit studiului, aproape 25% dintre cei 1.158 de americani intervievaţi au considerat că drama „Lincoln“ ar trebui să câştige la cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar, ce va avea loc pe 24 februarie în Los Angeles.
Filmul „Lincoln“ s-a clasat pe primele locuri şi în ceea ce priveşte preferinţele publicului american pentru rolurile secundare, Tommy Lee Jones şi Sally Field fiind privilegiaţi.

Steven Spielberg a ocupat primul loc la categoria „cel mai bun regizor“, cu 36% din totalul voturilor exprimate.

Dacă la Globurile de Aur „Argo“ a fost desemnat „cel mai bun film al anului 2012“, producţia aducându-i lui Ben Affleck titlul de „cel mai bun regizor“, doar 4% dintre americanii intervievaţi au considerat că „Argo“ merită unul dintre titlurile onorifice. Lungmetrajul prezintă misiunea organizată de CIA pentru a salva câţiva diplomaţi americani rămaşi captivi în Teheran în anii 1970.

La categoria „cel mai bun actor în rol principal“, 22% dintre respondenţi l-au preferat pe britanicul Daniel Day-Lewis , care a interpretat rolul lui Abraham Lincoln în filmul regizat de Steven Spielberg.

Actorul britanic a fost votat de 22% dintre americanii participanţi la acest sondaj, fiind urmat de Denzel Washington (16%, pentru rolul din „Flight“) şi de Hugh Jackman (10%, pentru rolul din „Les Misérables“).

La secţiunea „cea mai bună actriţă“, preferinţele publicului au variat. 12% din totalul respondenţilor şi-ar dori ca actriţa Naomi Watts să câştige, pentru rolul din drama „The Impossible“. Pe locurile următoare s-au clasat Jennifer Lawrence (10%, pentru rolul din „Silver Linings Playbook“) şi Jessica Chastain (9%, pentru rolul din „Zero Dark Thirty“).

Gala din 24 februarie va fi prezentată de actorul Seth MacFarlane, însă 15% dintre americanii chestionaţi ar fi optat pentru Billy Crystal, 12% ar fi ales-o pe Ellen DeGeneres, iar 10% l-ar fi dorit în acest rol pe Steve Martin.

Sondajul, realizat în perioada 11-15 ianuarie, are o marjă de eroare de plus sau minus 3,3%.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite