Campania prezidenţială pe internet a lui Barack Obama câştigă premiul Webby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa care a creat campania lui Barack Obama la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2012 a fost recompensată cu premiul Webby, o distincţie de „excelenţă pe internet“.

Printre membrii juriului de la premiile Webby se numără cofondatorul reţelei sociale Twitter Biz Stone, creatorul Instagram Kevin Systrom şi David Bowie, informează „WashingtonPost“.

Campania de pe internet a fost apreciată pentru că „a combinat strălucit bunul sens politic şi geniul tehnologic transformate în armă secretă pentru realegerea strălucită a lui Barack Obama“, susţin organizatorii Webby Awards, potrivit Agerpres.

Echipa lui Obama a fost lăudată şi pentru că ar fi făcut din internet o cheie a campaniei preşedintelui în căutarea realegerii şi pentru că a fost capabilă să analizeze în timp real datele la dispoziţie pentru a viza mai bine potenţialii alegători.

Webby Awards l-au recompensat şi pe actorul şi producătorul Kevin Spacey, dar şi pe cofondatoarea propriei case de producţie, Dana Brunetti, pentru munca lor la originea serialului de succes House of Cards, difuzat numai în streaming pe internet pe site-ul Netflix.

Cântăreţul R&B Frank Ocean a fost încoronat „Personalitatea Webby a anului“. Pe contul său de Tumblr, el a publicat un text în care povesteşte cum s-a îndrăgostit de un băiat în vârstă de 19 ani, „un gest văzut de mulţi drept deosebit de îndrăzneţ, asta din cauza discriminării din trecut care a marcat mediul hip-hop şi R&B“, precizează organizatorii.

   

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite