Camilla, încoronată regină, alături de regele Charles al III-lea. Momentele cheie din viața celor doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe data de 6 mai, Camilla urmează să fie încoronată drept regină a Marii Britanii, alături de soțul său, regele Charles al III-lea. Astfel, ea va deveni prima regină consoartă din Regatul Unit şi alte regate din Commonwealth, trecută printr-un divort.

Regina Camilla FOTO Arhivă
Regina Camilla FOTO Arhivă

Camilla s-a născut pe data de 17 iunie 1947, la Londra Camilla Rosemary Shand. Este prima născută dintre cei trei copii ai lui Rosalind Cubitt, fiica unui baron, şi Bruce Shand, un ofiţer reprofilat în comerţul cu vin.

A crescut la ţară şi a avut, potrivit spuselor ei, o copilărie perfectă la toate nivelurile. La 16 ani pleacă în Elveţia pentru a-şi completa educaţia (etichetă, gastronomie, bunele maniere) după care petrece şase luni la Paris ca să înveţe franceză şi literatura franceză la Institutul Britanic. Lucrează apoi ca secretară şi recepţionistă. Este pasionată de cai şi de grădinărit.

Idila cu Regele Charles și divorțul Camillei

Scurta idilă cu regele Charles al III-lea, pe atunci prinţ de Wales, a început în anul 1970. La doar un an mai târziu, cei doi se despart, pe motiv că prinţul începe serviciul în Marina Regală.

Camilla se căsătoreşte cu ofiţerul Andrew Parker Bowles, la data de 4 iulie 1973. Cuplul are un fiu, Tom, născut în 1974, şi o fiică, Laura, născută în 1978.

Șase ani mai târziu, pe 29 iulie 1981, Charles se căsătoreşte cu prințesa Diana. În 1986, Charles şi Camilla reiau relaţia romantică.

Camilla divorţează, pe 11 ianuarie 1995, dar rămâne în termeni amiabili cu fostul ei soţ, care este invitat la ceremonia de încoronare.

Charles şi Diana divorţează, de asemenea, pe 28 august 1996, după ce se separaseră oficial în decembrie 1992. Diana moare pe 31 august 1997 într-un accident auto produs la Paris, care a lansat numeroase dezbateri și ipoteze de-a lungul timpului.

Căsătoria civilă dintre Camilla şi Charles are loc 28 august 1996, la primăria din Windsor. Regina nu este prezentă, dar organizează o recepţie la castel pentru cuplul căsătorit.

Nunta regelui Charles al III-lea cu Camilla FOTO GettyImages
Nunta regelui Charles al III-lea cu Camilla FOTO GettyImages

Camilla devine regină consoartă după ce Charles III accede la tron odată cu moartea mamei sale, Elisabeta a II-a, din 8 septembrie 2022. Elisabeta a II-a îşi exprimase cu câteva luni înainte dorinţa sinceră ca această titulatură să fie acordată Camillei.

Așadar, pe 6 mai 2023, oamenii așteaptă ceremonia de încoronare la Abaţia Westminster. Camilla va primi coroana alături de Charles al III-lea. Trei dintre cei cinci nepoţi al Camillei vor fi paji de onoare şi o vor ajuta să-şi poarte lunga trenă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite