Al Bano a făcut infarct în timpul unui concert şi a fost operat de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al Bano a declarat că se simte bine şi este nerăbdător să plece într-un turneu FOTO Getty Images
Al Bano a declarat că se simte bine şi este nerăbdător să plece într-un turneu FOTO Getty Images

Cântăreţul italian Al Bano, în vârstă de 73 de ani, a suferit un infarct în timpul unui concert şi a fost operat de urgenţă, starea sa fiind stabilă în prezent.

Cântăreţul Al Bano a susţinut vineri seară un concert de Crăciun la sala Auditorium della Conciliazione din Roma, iar pe scenă a simţit dintr-o dată o durere intensă în zona pieptului. Fiind a doua criză cardiacă pe care a avut-o în acea zi, artistul italian a fost transportat de urgenţă la spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, notează agenţia News.ro.

Operaţia, care a durat trei ore, a reuşit, iar artistul a acordat deja un prim interviu în care a declarat că  se simte bine, potrivit site-ului cotidianului „Corriere della Sera“.

Al Bano: „Mă simt bine, sunt întinerit şi voi pleca într-un turneu“

„Am simţit prima durere vineri seară, în jurul orei 18.00. Apoi, a urmat a doua. În jurul orei 20.00 am fost dus la spital. Operaţia a durat trei ore. Aveam o problemă gravă, care a fost rezolvată foarte bine de către medici. Acum mă simt bine. Sunt întinerit, voi pleca într-un turneu“, a dezvăluit Al Bano pentru site-ul Oggi.it, săptămânalul care a publicat în premieră ştirea despre infarctul şi operaţia lui Al Bano.

Intervenţia a fost realizată cu pacientul semisedat, iar artistul a fost conştient pe parcursul operaţiei: „Am putut auzi tot ce spuneau medicii şi de câteva ori mi-am muşcat limba. Am vrut să fac câteva glume, dar mi-am zis că ar fi mai bine să nu le distrag atenţia.“

Al Bano, protejat de „Spiritul Sfânt“

„Dacă totul merge bine, în câteva zile voi fi externat. E foarte bine aşa, pentru că am atât de multe lucruri de făcut“, a adăugat artistul.

Al Bano a acordat un scurt interviu şi pentru „Corriere della Serra“, sâmbătă, în care a dezvăluit că medicii i-au reconstruit două vase coronariene şi a vorbit despre faptul că se simte protejat de „Spiritul Sfânt“, deşi acesta este „puţin ciudat, pentru că mai întâi îţi dă lovitura, dar apoi te ajută să te ridici“. De asemenea, artistul a anunţat că plănuieşte să susţină un nou concert, în Germania, alături de partenera lui de scenă, cântăreaţa Romina Power.

Al Bano, de la munca la câmp la artist iubit de toată Europa

Al Bano, pe numele său adevărat Albano Carrisi, s-a născut în anul 1943 într-un mic sat din Italia şi este un cântăreţ, actor şi viticultor italian. Când era copil se ducea la şcoală cale de câţiva kilometri, cu bicicleta sau cu trenul şi, după ce se întorcea, lucra la câmp, născocind tot felul de linii melodice. Când a împlinit 17 ani a pornit spre Milano şi a început să lucreze în construcţii, banii strânşi trimiţându-i acasă, scriindu-le alor săi că o duce foarte bine şi că lucrează în administraţie. Apoi a ajuns la un restaurant şi a cerut să fie angajat pe post de bucătar, primind însă postul de chelner. Într-o bună zi a aflat că Adriano Celentano caută tinere talente şi s-a dus să-şi încerce norocul. A fost remarcat de însuşi Celentano şi a fost reţinut printe colaboratori. A continuat totuşi să lucreze la Innocenti, unde colegii de muncă îl cam luau peste picior, spunându-i că Celentano n-are timp de pierdut cu unul ca el. În 1965 este trimis de acelaşi Celentano la concursul de preselecţie pentru San Remo, unde o întâlneşte pe Romina.

A debutat în 1965 cu melodia „La strada“, iar un an mai târziu a participat la Festival delle Rose, cu piesa „Quando il sole chiude gli occhi“. Cu single-ul „Pensando a te“, a ieşit câştigător în 1969 la Disco per l'Estate, un concurs de interpretare de cântece italiene. A înregistrat câteva cântece, devenite hituri în acea perioadă, precum „Nel sole, Io di notte“, „Il ragazzo che sorride“, „La siepe“, „Mattino“, „Pensando a te“, „Mezzanotte d'amore“ şi „13, storia d'oggi“.

Al Bano şi Romina Power

La scurt timp după aceea a început colaborarea cu Romina Power (fiica actorului american Tyrone Power) pentru care a compus cântecul „Acqua di mare“ şi cu care s-a căsătorit în 1970. Din 1975, timp de două decenii, au cântat împreună, formând duetul Al Bano şi Romina Power, care a participat în 1976 la concursul Eurovision, obţinând locul al şaptelea, cu piesa „We'll live it all again“ („lo rivivrei“), iar în 1982, la Festivalul de muzică de la Sanremo, unde celebrul duet italian s-a clasat pe locul secund cu melodia „Felicità“.

În 1984, Al Bano şi Romina Power s-au clasat pe locul întâi la Sanremo cu cântecul „Ci sarà“, iar în anul următor, la Eurovision, au obţinut locul al şaptelea cu „Magic Oh Magic“. Alte melodii de mare succes din repertoriul lor sunt „Sharazan“, „Che angelo sei“, „Tu soltanto tu“, „Prima notte d'amore“, „Sempre sempre“ şi „Libertà“.

În 1987 şi 1989, cei doi artişti au obţinut locul al treilea la Festivalul Sanremo cu melodiile „Nostalgia canaglia“ respectiv „Cara terra mia“. Ultima lor melodie prezentată la Sanremo a fost „Oggi sposi“ în 1991.

În 1997, Al Bano decide să revină la statutul de artist solo şi a susţinut mai multe turnee, singur sau colaborând cu diverşi artişti de renume, lansând, de asemenea, numeroase albume care au avut mare succes pe plan european. După 16 ani de la ultimul concert împreună, Al Bano şi Romina Power s-au reunit pe scenă în anul 2013, la Moscova, cu ocazia unui eveniment dedicat celei de-a 70 aniversări a lui Al Bano.

Cei doi artişti au susţinut apoi un turneu internaţional intitulat „Reunion Tour“ care a cuprins concerte în Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada, Spania, România, Germania, Austria. De altfel, Al Bano a susţinut mai multe concerte în România pe parcursul ultimilor ani.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite