Actriţa Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, vrea să candideze pentru Senatul Italiei

0
0
Gina Lollobrigida în 2005 Foto Getty Images
Gina Lollobrigida în 2005 Foto Getty Images

Actriţa italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, intenţionează să candideze pentru un loc în Senatul italian la alegerile generale din 25 septembrie, relatează dpa.

„M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă", a declarat ea într-un interviu publicat luni în ziarul Corriere della Sera.

„Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv", a spus actriţa.

Cariera ei cinematografică a atins apogeul în anii 1950, cu cele mai faimoase filme ale ei, între care "Beat the Devil" (1952) şi "The Hunchback of Notre Dame" (1956).

Lollobrigida vrea să participe la alegeri pe o listă de candidaţi care include Partidul Comunist.

Ea a declarat că a vorbit cu avocatul ei înainte de a lua decizia. Lollobrigida are un tutore, care i-a fost atribuit de o instanţă după o dispută în familie de ani de zile şi, prin urmare, nu are voie să ia singură decizii cu privire la bunurile ei.

Lolobrigida a încercat să-şi lanseze o carieră în politică încă din 1999, când a candidat pentru Parlamentul European, dar nu a obţinut numărul de voturi necesare.

„A fost o experienţă. În viaţă poţi pierde şi poţi câştiga", a spus ea, scrie Agerpres.

Italia va alege un nou parlament în septembrie după căderea guvernului de uniune naţională condus de Mario Draghi la sfârşitul lunii iulie.

Mai multe - Vedete

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite