Televiziunea Română roagă invitații să vină machiați și coafați la emisiuni. Postul se confruntă cu o criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea publică se confruntă cu o criză de produse cosmetice pentru machiaj și coafură. Foarte puțini angajați care apar „pe sticlă“ vor mai beneficia de aceste servicii, iar pentru invitați acest serviciu se sistează relatează Libertatea.

TVR se confruntă cu o criză de produse pentru machiaj și coafură
TVR se confruntă cu o criză de produse pentru machiaj și coafură

UPDATE 23.08.2023

Televiziunea Română a remis adevaul.ro următorul comunicat.

Precizări TVR referitoare la situația serviciilor de coafură și machiaj realizate pentru moderatorii, prezentatorii și invitații producțiilor SRTv

Ca urmare a articolului publicat pe site-ul adevarul.ro, în data de 22 august 2023, cu titlul: „Televiziunea Română roagă invitații să vină machiați și coafați la emisiuni. Postul se confruntă cu o criză”, Televiziunea Română face următoarele precizări:

Departamentul Producție Artistică a depus la Secretariatul Comitetului Director (CD), în urmă cu aproximativ două luni, documentația pentru aprobarea achiziționării produselor de make-up și coafură necesare desfășurării activității Compartimentului Machiaj - Coafură, Serviciul Scenografie şi Stilistică. Conducerea executivă a SRTv a solicitat Departamentului Producție Artistică să prezinte normativele de consum pe baza cărora se încadrează această solicitare, pentru justificarea cheltuielilor efectuate de Compartimentul Machiaj - Coafură, urmând ca achiziția să fie introdusă pe ordinea de zi a Comitetului Director după completarea documentelor.

Cererea a venit, de asemenea, în contextul în care existau şi suspiciuni potrivit cărora mai multe persoane au beneficiat de servicii de coafură și machiaj deși nu aveau acest drept. Departamentul Producție Artistică a depus între timp documentul solicitat. Totodată, departamentul a realizat o analiză detaliată, plecând de la necesarul existent şi a direcţiilor de dezvoltare pe care SRTv le preconizează odată cu lansarea grilei de toamnă şi a noilor canale.Managementul SRTv face demersurile necesare în vederea deblocării acestei situaţii în cel mai scurt timp şi a luat decizia de a elabora un set de proceduri dedicate asigurării serviciilor de machiaj – coafură la nivelul instituţiei. Nota internă apărută în presă reprezenta o comunicare internă între departamentele SRTv, comunicare ce viza o situaţie tranzitorie aferentă lunii august. 

Știrea inițială

Un mesaj intern din TVR, consultat de Libertatea, arată că postul trece printr-o situație delicată, astfel că serviciile obișnuite într-o televiziune, precum cele de machiaj și coafură, vor fi parțial sistate.

Dan Manoliu, șeful Departamentului Producție Artistică din televiziunea publică, a transmis ieri un mesaj intern celor care se ocupă de știri și emisiuni, informându-i că există o „lipsă acută de materiale necesare serviciilor de machiaj și coafură“, potrivit sursei citate.

Prezentatorii de știri au întâietate la machiaj și coafură

Din 28 august, „vor beneficia de aceste servicii cu precădere prezentatorii emisiunilor informative“.

Dan Manoliu a explicat în mesajul intern că „pentru celelalte producții vor fi luați în calcul doar prezentatorii, iar pe invitați vă rugăm respectuos ca producătorii să-i anunțe să vină machiați și coafați“.

Până la achiziționarea materialelor, precizez că putem asigura doar machiaje și coafuri minimale, aflându-ne în imposibilitatea de a asigura aceste servicii producțiilor muzicale sau de divertisment cu o distribuție numeroasă. Pentru emisiunile curente se poate trimite nota de comandă pentru o lună, iar emisiunile care nu vor avea aceste note de comandă nu vor beneficia de serviciile de machiaj și coafură“, a mai transmis în email șeful Departamentului Producție Artistică din Televiziunea Română.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite