Realitatea TV, amendată de CNA pentru tonul agresiv al moderatoarei Denise Rifai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realitatea TV a fost amendată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru o ediţie din luna decembrie a emisiunii „Talk News“, moderată de Denise Rifai.

Postul de televiziune Realitatea TV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru o emisiune în care moderatoarea Denise Rifai nu şi-a lăsat invitatul să vorbească şi i s-a adresat „pe un ton agresiv“, au considerat membrii CNA scrie Pagina de Media. 

Consiliul a analizat o ediţie din decembrie a emisiunii „Talk News“, moderată de Denise Rifai, care a avut ca temă un presupus proiect de lege iniţiat de UDMR privind autonomia ţinutului secuiesc. 

Denise Rifai i-a avut invitaţi, printre alţii, pe Tánczos Barna de la UDMR.

Cazul a ajuns pe masa CNA după ce forul a primit o reclamaţie de la un telespectator, dar şi o adresă de la Consiliul pentru Combaterea Discriminări, care are la rândul său cazul în analiză, notează sursa citată. 

Forul audiovizual a vizionat fragmente ale emisiunii, care a avut pe burtieră titluri precum: „Proiect controversat în Parlament“; „Proiect bombă de la UDMR“; „Maghiarii insistă cu autonomia“. 

Propunerea de amendă a venit din partea Orsolyei Borsos, membru CNA, şi a trecut cu şase voturi „pentru“.

„A fost o emisiune de dezbatere în care reprezentantul UDMR nu a fost lăsat să vorbească. Aş insista pe rolul moderatorului. Rolul moderatorului nu e de a ataca şi de a avea acest ton foarte agresiv“, a fost argumentul lui Borsos. De asemenea, Răsvan Popescu, membru CNA, a considerat că a fost „o dezbatere profund dezechilibrată“.

Reacţiile moderatoarei 

„Dumneavoastră ca vorbitor nativ de limba maghiară ne traduceţi nouă limba română care pentru noi limba română este limba noastră nativă, ce înseamnă cuvintele din limba noastră?“, i s-a adresat Denise Rifai lui Tánczos Barna. 

„De ce nu spuneţi domnule Tánczos, pentru că lumea nu ştie în România. O ştiu românii puţini care mai trăiesc în zonele respective că dacă nu vorbeşti limba maghiară astăzi în zonele despre care vorbim acuma noi nu-ţi găseşti loc de muncă. Nu, nu, nu, aşa este“, au fost câteva dintre reacţiile moderatoarei în dialogul cu invitatul său. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite