Producţia „Frozen“ a pus Antena 1 pe primul loc în topul audienţelor: câţi români s-au uitat la filmul Disney

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animaţia „Frozen:
Regatul de gheaţă“ a ridicat media de audienţă la Antena 1 FOTO Disney
Animaţia „Frozen: Regatul de gheaţă“ a ridicat media de audienţă la Antena 1 FOTO Disney

„Frozen: Regatul de gheaţă“ a pus Antena 1 pe primul loc în clasamentul audienţelor, pe toate segmentele de public, postul depăşind Pro TV şi având la nivel comercial cifre peste media staţiei.

Peste 2,2 milioane de telespectatori la nivelul întregii ţări au urmărit cu sufletul la gură aventurile celor două prinţese Elsa şi Anna în minutul de maximă audienţă, de la 20:48 în ecranizarea uneia dintre cele mai recente pelicule de animaţie, care a creat o adevărată isterie în rândul copiilor de pretutindeni, aducând totodată în palmaresul Disney două premii Oscar. Producţia „Frozen: Regatul de gheaţă“, difuzată duminică, 29 februarie, de Antena 1 a fost lider de audienţă pe toate categoriile de public, anunţă postul de televiziune.

Producţia Disney a fost preferata românilor la nivelul întregii populaţii a ţării, Antena 1 înregistrând o medie de 9.3 puncte de rating şi 15.4 procente din cota de piaţă, în vreme ce principalul competitor, Pro TV, a ocupat abia a treia poziţie, după Kanal D, în clasamentul audienţelor, cu 8,8 puncte de rating şi 14.6% cota de piaţă. Animaţia Disney a fost urmărită pe Antena 1 de 1,7 milioane de români, în fiecare minut. Frozen a fost la egalitatea absolută cu Kanal D, care difuza Roata norocului: acelaşi număr de persoane, acelaşi rating şi acelaşi market share. Locul al treilea pentru Pro TV, cu 1,62 milioane de telespectatori, notează paginademedia.ro.

Şi la nivel urban, Antena 1 a condus topul cu o audienţă medie de 9,6 puncte de rating şi 16,4% cota de piaţă, în vreme ce Pro TV ocupa locul secund cu 9,1 puncte de rating şi 15,5% cota de piaţă. Astfel, la oraşe, „Frozen“ a avut o medie de 960.000 de telespectatori pe minut. Prima poziţie pentru Antena 1, urmată de Pro TV, cu 910.000 de telespectatori, şi Kanal D, cu 610.000 de telespectatori, scrie paginademedia.ro.

În intervalul orar în care a fost difuzată, 19:58 - 22:00, pelicula „Frozen: Regatul de gheaţă“ a fost lider de audienţă pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, cu 11,6 puncte de rating şi 23,7 procente din cota de piaţă, pe locul al doilea clasându-se Pro TV cu o medie de 9,9 puncte de rating şi 20.2% cotă de piaţă. O medie de 560.000 de telespectatori între 18 şi 49 de ani a avut Antena 1 odată ce a difuzat filmul Disney.

Prima duminică din martie aduce la Antena 1 o altă super-producţie Disney, „O poveste încâlcită: Tangled aka Rapunzel“, de la 20:00. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite