Primele declaraţii ale lui Cristian Ciauşu, adolescentul de 15 ani care a câştigat „Românii au talent”. „Vreau să colaborez cu doamna Andra la un concert de-al ei” |VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unsprezece concurenţi, toţi talentaţi, s-au luptat în finală pentru marele premiu de 120.000 de euro pus în joc la concursul Românii au talent în sezonul 14. Dar vineri seara câştigătorul a fost unul singur, Cristian Ciauşu, care i-a impresionat pe membrii juriului cu o piesă a maestrului Gheorghe Zamfir, interpretată la nai alături de un taraf.

cristian ciausu semifinalist la romanii au talent 2024 jpg

Cristian Ciauşu are 14 ani şi, ca să parafrazăm titlul unui volum autobiografic al actorului Ion Focşa, „ghinionul a fost norocul lui”. Pentru că suferă de astm, în jurul vârstei de 8 ani, după ce a citit pe internet că instrumentele de suflat ajută la  ameliorarea aceastei afecţiuni, a decis să înveţe să cânte la nai. În timp, acesta a devenit o pasiune, care, iată, i-a adus succesul. Talentul l-a moştenit, probabil, de la mama sa, profesor de canto şi solistă de muzică populară, membră a unui ansamblu popular şi promotor al muzicii tradiţionale româneşti, potrivit PROTV.

Juriul sezonului 14 al concursului Românii au talent a fost impresionat de arta interpretativă la nai a adolescentului de 14 ani, pe care l-a desemnat câştigător al marelui premiu în valoare d 120.000 euro.

După marele anunţ de vineri seara, Cristian Ciauşu, extrem de emoţionat, a declarat că nu se aştepta la un asemenea succes cu naiul lui.

„Este cel mai frumos moment din viața mea. Să fiu sincer, nu mă așteptam, nu mă așteptam că o să vă placă așa de mult naiul meu”, a spus Cristian după finală.

El spune că s-a gândit deja ce va face cu cei 120.000 de euro primiți.

„În primul rând vreau să colaborez cu doamna Andra la un concert de-al ei și să investesc toată suma încasată în muzică. Și vreau să deschid și un studiou de înregistrări”, a declarat adolescentul.

În ceea ce o priveşte pe îndrăgita artistă Andra, este foarte posibil ca visele lui Cristian Ciauşu să se adeverească, pentru că ea a fost foarte emoţionată de interpretarea băiatului.

 „Balsam pentru suflet a fost. Felicitări! (...) Mă doare carnea pe mine - cum se spune la noi în popor - de cât de frumos a fost, cât de la suflet mi-a mers”, a sus Andra.

Ceilalţi câştigători au fost Ana Nuță, pentru interpretarea piesei „Sara pe deal”, care a ocupat locul II şi a primit și 20.000 de euro şi Ansamblul Hecenii, clast al treilea şi premiat cu 10.000 de euro.

Premiul pentru originalitate, în valoare de 10.000 de euro, i-a fost acordat  Carlei Munteanu, în vârstă de 15 ani, care a impresionat publicul cu un număr de dans.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite