Prima TV aniversează 19 ani: ce emisiuni şi vedete au marcat istoria postului şi peisajul media românesc FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul de televiziune Prima TV aniversează 19 ani de la debut, ocazie cu care se pot rememora unele dintre emisiunile care şi-au pus amprenta asupra istoriei canalului, cât şi a peisajului media românesc.

Pe 17 decembrie, Prima TV împlineşte 19 ani. Postul TV a apărut în peisajul media autohton pe 17 decembrie 1997 şi a difuzat formate internaţionale de succes, seriale, emisiuni-concurs, reality-show-uri, dar şi campanii sociale. 

Cea mai longevivă emisiune de satiră 

Prin producţii precum „Cronica Cârcotaşilor“, cea mai longevivă şi premiată emisiune de satiră, „Trăsniţii“, cel mai longeviv sitcom din lume, care a intrat în Cartea Recordurilor şi cel mai longeviv reality-show, „Schimb de mame“, Prima TV a dus divertismentul la un alt nivel fiind un adevărat trendsetter în piaţa media din România.

„Cronica Cârcotaşilor“ a debutat pe micul ecran în anul 2000, iar în cele peste 30 de  sezoane a devenit un brand de televiziune. Şerban Huidu, cârcotaşul suprem, spune: „Emisiunea asta am început-o spunând că sunt mic, negru şi urât! Între timp m-am schimbat: sunt mare, negru şi urât! Ideea emisiunii a fost o asanare o spaţiului public românesc! Se pare că am avut dreptate. De la Vanghelie la matuşa Tamara, de la Dan Diaconescu la Voiculescu. De la Jiji la Zăvoranca şi de la Mazăre până la orice alt baron local intrat în gura cârcotaşilor!“. Mai mult, personajele „Cronicii Cârcotaşilor“, cum sunt bebeluşele sau Dezbrăcatu i-au încântat pe români de-a lungul timpului şi au adus telespectatorilor zâmbetul pe buze. 

cronica carcotasilor foto agaphoto

FOTO Prima TV 

Serial de Cartea Recordurilor 

În 2002 pe micile ecrane apărea la Prima TV primul serial românesc „În familie“, iar sitcom-ul „Trăsniţii“ a reuşit să doboare, în cei peste 13 ani de la primul episod, recordul deţinut de celebrul „The Simpsons“, intrând astfel în Cartea Recordurilor.

Povestea „Trăsniţilor“ a început în anul 2003 cu „Trăsniţi în N.A.T.O.“, serial ce urmărea cu umor peripeţiile soldaţilor români, înregimentaţi în prima unitate N.A.T.O. de pe teritoriul României. Şi au „luptat“ până în sezonul 9, când şi-au început viaţa civilă şi au devenit „Trăsniţi din N.A.T.O.“. Din sezonul 13 şi-au spus simplu „Trăsniţii“ şi au bătut recordul absolut al sitcom-urilor româneşti. Acum, ajuns la cel de-al 27-lea sezon, serialul de la Prima TV a devenit cel mai logeviv sitcom  din întreaga lume. 

trasnitiii foto prima tv

FOTO Prima TV 

Istoria Prima TV de 19 ani 

Parodia a fost la ea acasă la Prima TV prin celebrul serial „Mondenii“, în care victime au căzut pe rând Andreea Marin, Ştefan Bănică Jr, Mihaela Rădulescu, Oana Zăvoranu, Ramona Bădescu, Adriana Bahmuţeanu şi Silviu Prigoană. 

Prima TV a deschis drumul şi în ceea ce priveşte era cooking-show-urilor cu „Cireaşa de pe tort“, emisiunea care se numă¬ră printre preferatele multor români, datorită prezenţei lui Horia Vîrlan, bucătar profesionist, amuzant, cel care acum dă sare şi piper emisiunii „Mama mea găteşte mai bine“. 

horia virlan foto david muntean

FOTO Prima TV 

„Schimb de mame“ este cel mai longeviv reality-show din România şi este difuzat cu success chiar şi în 2016. Prima TV a  adus mereu telespectatorilor săi producţii de referinţă în peisajul media precum „Big Brother“, „Megastar“, „Banc Show“, „Super Nanny“, „112  Poliţia în acţiune“ cu Cristian Sabagh, „Trădaţi în dragoste“. De asemenea, emisiunile „Miss fata de la ţară“ şi „M-a făcut mama artist“, două formate 100% româneşti, au fost realizate la Prima TV, iar la scurt timp au devenit formate internaţionale, fiind achiziţionate în mai multe ţări din lume.

Nici emisiunile quiz nu au lipsit astfel că „Vrei să fii miliardar?“, a cucerit rapid publicul din România, atât prin format, cât şi prin premiile atractive iar producţia „Copiii spun lucruri trăsnite“ i-a transformat pe cei mici în adevărate vedete. 

De 19 ani Jurnalele Focus de la Prima TV aduc zilnic telespectatorilor materiale în exclusivitate şi reportaje speciale. În cadrul ştirilor Focus, Prima TV a desfăşurat nenumărate campanii de-a lungul timpului şi a ajutat românii aflaţi în suferinţă. Mai multe familii şi-au îndeplinit visul de a avea propriul cămin, copiii au fost ajutaţi să se integreze social şi să-şi construiască un viitor. 

image

FOTO Prima TV 

În 19 ani de existenţă Prima TV a reuşit să-i facă pe telespectatori să creadă în zâmbete, frumuseţe, inocenţă şi umor dar şi în lacrimi şi cârcoteli. Câştigător a fost întotdeauna telespectatorul iar distracţia a ieşit întotdeauna prima. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite