Postul TV Realitatea Plus, amendat după ce o moderatoare a vorbit despre „bărbăția” lui Dan Andronic

0
Publicat:

Postul TV Realitatea Plus a fost sancționat miercuri, 9 august, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru aluziile moderatoarei Alexandra Păcuraru cu privire la „bărbăția” proprietarului publicației EvZ, Dan Andronic.

Alexandra Păcuraru
Alexandra Păcuraru a avut un derapaj în prime-time. Foto: Aresel (Arhivă)

Mă cunoașteți, nu sunt consumatoare de cancan, de picanterii, nu mă interesează intimitatea altora, dar nu pot să nu vă spun că Dan Andronic este foarte mic, rușinos de mic. Și ca să se răzbune că nu poate să fie bărbat, că nu are cu ce să fie bărbat, a combinat femeile altora. A spart case. La unele a ținut, la altele nu. Portofelul a ținut, căci cu ce altceva poți compensa lipsa bărbăției”, ar fi spus Alexandra Păcuraru în emisiunea de la Realitatea Plus,

Întrunit în şedință publică, CNA a decis să sancționeze Realitatea Plus cu 10.000 de lei pentru ediția din 10 iulie a emisiunii „România suverană”, în cadrul căreia televiziunea nu a respectat dispozițiile articolului 30 din Codul audiovizualului: „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine”. 

Avocatul Ioan Georgescu, care a reprezentat televiziunea menționată, le-a transmis membrilor CNA că, după părerea sa, „Alexandra Păcuraru a avut un discurs decent”, iar declarația conform căreia „Dan Andronic este foarte mic” este o metaforă, potrivit Pagina de Media.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite