Planul de avarie: în ce condiţii poate continua emisia Realitatea TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denise Rifai, una dintre cele mai importante figuri ale postului Realitatea TV
Denise Rifai, una dintre cele mai importante figuri ale postului Realitatea TV

La scurt timp după ce a decis să nu prelungească licenţa de emisie a postului Realitatea TV, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat modificarea licenţei Realitatea Plus, operată de o altă companie deţinută tot de Cozmin Guşă.

Realitatea TV se va închide începând din 30 octombrie, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului nu i-a putut prelungi licenţa de emisie în lipsa documentelor necesare, blocate din cauza faptului că societatea care operează licenţa se află în insolvenţă. 

Totuşi, patronii Realitatea au venit cu un plan de rezervă: Realitatea Plus. 

Potrivit Paginademedia.ro, membrii CNA au aprobat, în unanimitate, modificarea licenţei Realitatea Plus, operată de compania Geopol International, deţinută tot de Cozmin Guşă. 

Concret, Realitatea Plus va avea aceeaşi emisie ca Realitatea TV, dezavantajul este însă că postul nu este în lista must carry şi nu se află în grilele tuturor cabliştilor, aşa cum era Realitatea TV. Din datele prezentate de biroul tehnic al CNA, postul este prezent în grila unor mici cablişti şi este în discuţii cu UPC şi RCS.

Televiziunea Realitatea Plus a primit licenţă în 2013 şi a început să emită abia în 2015, cu câteva zile înainte să-şi piardă licenţa. CNA retrage licenţa posturilor care nu se lansează în cel mult doi ani. 

Închiderea Realitatea TV vine la doar o zi după ce patronul Cozmin Guşă a revenit în PSD

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite