Mesajul viral de Crăciun al lui Celentano din „Las Fierbinți“: „ADN-ul românului e o shaorma cu de toate“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personajul Celentano, interpretat de Adrian Văncică în celebrul serial românesc „Las Fierbinți”, a transmis un mesaj memorabil în episodul special difuzat de PRO TV în ziua de Crăciun.

În cadrul ediției speciale de Crăciun din 2023 a acestui serial, Celentano are o discuție cu o jurnalistă, căreia îi dezvăluie secretul unei vieți împlinite.

Știi cum trebuie trăită viața. Viața trebuie trăită cu toată încrederea. Ca să vă dau un exemplu, ca o femeie grasă care se îmbracă mulat. Bă, bă! P-aia o doare în paișpe de ce zice lumea, își vede de drum și atât. Așa trebuie să facem și noi. Și mai lasă-mă cu străinii ăștia, că-s niște figuranți”, spune Celentano, potrivit Libertatea.

Personajul interpretat de Văncică a ținut un discurs emoționant, adresându-se tuturor românilor. El și-a exprimat nemulțumirea față de obiceiul unora de a se compara constant cu cei din străinătate. Mesajul transmis a atins inimile multor telespectatori și a generat reacții în mediul online.

 „Hai să nu ne mai comparăm cu străinii. De ce să ne comparăm cu cineva? Sfatul meu este să ne comparăm tot cu noi, cu un an. Uită-te așa un pic în urmă. Dacă acum, față de anul trecut, ți-e un pic mai bine, ai o mâncare mai bună pe masă, ai mai mulți prieteni, te-ai împăcat cu ăla, te-ai pupat cu celălalt, ai o viață mai senină – suntem mai câștigați. Ăsta e secretul! (…) Oriunde mergem în lume, ne pricepem la toate. ADN-ul românului este o shaorma cu de toate. Ce să mai… Când mergeți acum la București, căutați-l pe primul ministru și transmiteți-i mesaj din partea mea că sunt de partea lui, sunt în armata lui, să mă ia acolo. Știi de ce? L-am auzit la radio că a zis: «În România, în fața sărăciei o să ripostăm cu tărie». Păi eu asta fac de ani de zile, domnișoară, pe cuvântul meu”, a spus Celentano. 

Înainte ca discuția dintre Celentano și jurnalistă să aibă loc, în cadrul episodului au fost prezentate titluri dintr-un ziar fictiv, ilustrând provocările și problemele cu care România s-a confruntat în ultimii ani:

România e o țară sau o grădină zoologică?”, „Șmecheria s-a născut la sat. Ea distruge România sau o salvează?”, „35% dintre românii tineri nu au citit niciodată vreo carte”, „Capra vecinului e mai grasă. Bine c-a murit!”, „De ce ne mirăm că nu intrăm în Shengen?”, „A cui e vina? Că de obicei, facem o comisie și ajungem la concluzia: «Nu a noastră!»”, „42% dintre elevii din clasele I-VII sunt analfabeți funcționali. Nu înțeleg un afiș sau un semn de circulație”, „34% dintre persoanele din România sunt expuse la risc de sărăcie”.

Nu mai vreau să supăr de nimic. De ce? Că se spală ăștia pe dinți? Se spală pe dinți ca să dea bine în poză când vin în vizită pe la noi. «Hello, România! V-am luat pădurile! V-am luat petrolul! V-am luat și sarea! V-am luat tot!». (…) Dumneavoastră știu ce vreți să spuneți cu articolele astea… că ce rău este la noi și ce bine e la ei. Eu, sincer, nu văd chiar așa. Dacă la noi e chiar așa, eu văd loc de creștere. Te duci în sus ca țară, ca oameni. Adică nu suntem atât de tâmpiți să ne ducem în jos”, a mai spus Celentano.

Și a continuat: „Străinul dacă merge pe stradă și intră cu pantofii lui, pe care a dat o grămadă de bani, într-un rahat… plânge 6 zile. Noi, românii, am călcat în rahat și fuga să luăm bilete la Loto. Aici, la noi în sat, e un băiat care lucrează de 10 ani în Anglia și nu e lună de la Dumnezeu să nu o sune pe maică-sa. Știi de ce?! Că-l doare capul și să-i descânte. Știi care e culmea? Că are leac”.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite