Jucan, indignat de un interviu de pe patul de spital cu o victimă de la Colectiv: „Simona Gherghe, chiar nu ai limite?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a mustrat-o pe Simona Gherghe, realizatoarea „Acces Direct“, după ce aceasta a prezentat un interviu cu un rănit de la Colectiv, de pe patul de spital. Gherghe spune că materialul a fost realizat în limitele legii audiovizuale.

Valentin Jucan, membru CNA, şi Simona Gherghe, prezentatoare emisiunii „Acces Direct“ de la Antena 1, au ajuns la cuţite după ce primul dintre ei i-a adresat pe Facebook un mesaj în care spune că a dat dovadă de lipsă de decenţă după ce a prezentat un interviu cu una dintre victimele incendiului de la clubul Colectiv, direct de pe patul de spital.

Valentin Jucan: „Nu vă este ruşine să profitaţi de suferinţa lor? Nu sunteţi jurnalişti, sunteţi hiene“

„Simona Gherghe, chiar nu ai limite? Chiar nu poţi dovedi puţin bun simţ? Chiar nu îţi poţi înfrâna puţin lipsa decenţei?“, a reacţionat Jucan pe Facebook, arătând şi o poză cu tănărul bandajat din timpul interviului. „Lăsaţi în pace bieţii oameni! Suferă destul! Nu vă este ruşine să intraţi în saloane peste ei? Nu vă este ruşine să profitaţi de suferinţa lor? Lăsaţi-i în pace! Voi nu vă comportaţi ca adevăraţi jurnalişti! Vă comportaţi ca nişte hiene“, a completat acelaşi Jucan, explicând ce prevede codul de reglementare al conţinutului audiovizual.

Într-un punct de vedere trimis site-ului paginademedia.ro, Simona Gherghe spune că interviul s-a făcut cu acordul părinţilor şi al medicului supraveghetor, în conformitate cu legislaţia audiovizualului. Mai mult, realizatoarea menţionează că tânărul rănit „a simţit nevoia să povestească şi să mulţumească celor care l-au salvat“. „De ce nu ar avea şi el dreptul să îşi spună povestea, în limitele legii?“, se întreabă Gherghe.

Simona Gherghe: „A vorbit pentru că a vrut, a simţit nevoia să povestească şi să le multumească celor care l-au salvat“

„V-aş ruga să nu mai dezinformaţi, doar pentru a ieşi în evidenţă, în spaţiul public. De altfel, instituţia pe care o reprezentaţi este în atenţia publică chiar în aceste zile, nu trebuie sa faceţi eforturi suplimentare, în acest sens. Oamenii cer demiterea membrilor CNA, de câteva zile. (...) Nu v-aţi deranjat sa verificaţi, scopul dumneavoastră a fost doar să jigniţi. O sa fac eu informarea, nu pentru dumneavoastră, căci reaua credinţă de care care daţi dovadă este evidentă, de mai mult timp. Pe dumneavoastră o să vă informez doar că, în calitate de membru CNA, trebuie sa daţi dovadă de obiectivitate, indiferent de preferinţele pentru un post sau altul, faţă de o emisiune sau alta“, a explicat Simona Gherghe pentru paginademedia.ro.

„Haideţi sa vedem acum şi adevărul. În primul rând, după cum scrie şi pe ecran, este un interviu preluat de la un alt canal al trustului. În al doilea rând, Mihai a vorbit pentru că a vrut, a simţit nevoia să povestească şi să le multumească celor care l-au salvat. E un caz special, un copil foarte curajos, care a mers acolo în scaunul cu rotile. De ce nu ar avea şi el dreptul să-şi spună povestea, în limitele legii? Domnule Jucan, ar trebui să-l cenzuram? Interviul a fost realizat CU ACORDUL părinţilor şi al profesorului Dan Enescu, de la Spitalul Grigore Alexandrescu, de altfel, prezenţi în emisiune (mama in direct, medicul înregistrat). În al treilea rând, au existat, conform legislaţiei audiovizualului, marcaje de protecţie, atât pe ecran, cât şi în prezentare. Şi, nu în ultimul rând, nu e prima dată când folosiţi afirmaţii jignitoare. Culmea, chiar dumneavoastră, care ar trebui să fiţi garantul unui limbaj decent şi lipsit de antepronunţări“, a continuat cu explicaţiile Simona Gherghe, speficicând că îl va da în judecată pe Jucan.

„Vă anunţ, pe această cale, că vă voi acţiona în justiţie pentru afirmaţiile şi insinuările făcute. Daunele pe care sper că veţi fi obligat sa le achitaţi, le voi dona familiei acestui copil. În acest fel, veţi face şi dumneavoastră un bine societăţii“, a încheiat ea.

Jucan a mai scris un alt mesaj, după răspunsul Simonei Gherghe, spunând că realizatoarea se ascunde în spatele veşnicei explicaţii date în faţa CNA: „ei ne-au chemat, nu noi am mers“, totul pentru a avea un rating mai mare.

Valentin Jucan: „Minţiţi în mod odios, ne luaţi de proşti, rating cu orice preţ“

„Serios? Chiar aşa, doamnă Gherghe? Nu ştia copilul cum să vă mai sune, pe unde să vă găsească? Erau şi părinţii disperaţi să vă sune, aşa-i?? Asta era grija lor, să o cheme pe Simona Gherghe să vină să facă interviu cu copilul bandajat, sub tratament, cică să mulţumească. Cui să mulţumească, doamnă? Profesorului Enescu, cel care supraveghea victimele minut cu minut? Adică profesorul Enescu primeşte mulţumirile numai prin intermediul televiziunii? Nu vă daţi seama ce explicaţii penibile oferiţi?

Minţiţi în mod odios! VOI SUNTEŢI CEI CARE AŢI MERS PESTE EI! AŢI INTRAT ÎN SALOANE! ŞI NU SUNTEŢI SINGURII! NIMENI NU V-A SOLICITAT PREZENŢA! Aţi mers în spitale cu acordurile la semnat, după voi! Eventual, câţi bani le-aţi dat ca să vă faceţi emisiunea şi, bineînţeles, rating-ul? Veşnica poveste, veşnica explicaţie în faţa CNA: «ei ne-au chemat, nu noi am mers». La fel a fost şi în cazul fetei violate de la Vaslui! Şi ea, nu mai ştia cum să cheme presa mai repede, aşa-i? Ne luaţi drept proşti. Rating cu orice preţ!“, a scris Jucan.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite