Încă o televiziune închisă de CNA. După Realitatea TV, un alt post dispare: „Cele mai multe emisiuni sunt despre conspiraţii şi paranormal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
6TV Captură video Pagina de Media
6TV Captură video Pagina de Media

Fosta televiziune a lui Serghei Mizil se închide peste câteva zile. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să nu mai prelungească licenţa postului local de televiziune.

Rar se întâmplă ca o licenţă de televiziune să nu fie prelungită. În cazul acesta, a contat conţinutul postului TV de până acum, dar şi faptul că actualul proprietar - Olga Croitoru, i-a minţit pe membrii CNA în legătură cu conţinutul televiziunii, scrie Pagina de Media.  

Conspiraţii, emisiuni cu tarot, reclame la slujbe cu vindecări miraculoase sau reclame nemarcate la medicamente au fost doar câteva aspectele care au convins forul să voteze contra prelungirii licenţei audiovizuale a televiziunii 6 TV deţinute de Olga Croitoru (cea care a preluat staţia de la Seghei Mizil, acum câţiva ani).

Staţia trebuie să îşi înceteze emisia pe 19 mai, când va expira licenţa actuală (obţinută în anul 2011), notează sursa citată.  

Decizia s-a luat cu unanimitate de voturi, după mai bine de o oră de discuţii, din partea tuturor membrilor prezenţi în şediţa de astăzi, 14 mai.  

„Consider că ne-aţi minţit şi sunteţi de rea-credinţă. Nu este posibil să ne păcăliţi. Ne-aţi spus că este emisiune de pilates, ce pilates e aici?“, a remarcat chiar şefa CNA, Monica Gubernat, în timpul discuţiilor ce au precedat votul.

   

Afirmaţia sa s-a îndreptat către cei doi reprezentanţi 6TV prezenţi la CNA pentru prelungire (Olga Croitoru - asociat unic şi Florentin Cornel Croitoru - administrator).

Înainte de vizionarea unor bucăţi din emisiunile de pe 6TV, cei doi reprezentanţi ai acestuia au negat că ar exista în grila de programe emisiuni de tarot sau de ghicit. După vizionarea pe emisiunile respective s-a dovedit că lucrurile stau altfel. 

Reclame la medicamente, dar şi la „cursuri de spiritualitate“ 

Postul avea în grilă titluri de emisiuni ca: „Alchimia conspiraţiei“, „Teoria conspiraţiei“, „Turism, spiritualitate, autocunoaştere“, „Puterile secrete“, „Kathartics” şi „Misterele vieţii-Misterele sănătăţii“.

Dorina Rusu, membru al forului, a criticat dur programele televiziunii 6TV:

„Probabil pentru că această televiziune nu a fost monitorizată până acum, este şi motivul pentru care zburdă pe câmpii. Jumătate dintre emisiuni, din ce am văzut, sunt cu tarot, conspiraţii şi paranormal. Poţi să faci emisiuni despre asta, dar aici se depăşesc limitele. Este o televiziune de nişă pe acest domeniu. Audienţă mică nu înseamnă că poţi face orice. Aceste emisiuni pot fi încadrate la promovarea ocultismului”, a spus membrul CNA.

În decizia de a nu mai prelungi licenţa postului, forul a luat în calcul şi emisiunile în care se promovau medicamente şi cursuri de spiritualitate. 

„Aproape toate persoanele care au emisiune la această televiziune au afaceri. Spre exemplu, doamna Dimitria Puchiu, care face emisiunea «Turism, spiritualitate, autocunoaştere», povesteşte şi despre taberele pe care le face dânsa, tabere pe bani. Au mai fost reclame la un cabinet medic al doamnei care era în emisiune, alta la un medicament legat de un domn din platou. Aceste emisiuni sunt folosite ca să îşi facă reclamă. Este un produs pe bani la care se face reclamă“, a punctat Radu Herjeu. 

Istoria postului 6TV

Televiziunea 6TV a primit licenţă audiovizuală de la CNA în anul 2011, fiind autorizată în 2013. În anul 2015, societatea care opera licenţa şi-a modificat structura acţionariatului. Olga Croitoru a devenit atunci asociatul principal (99,94%), în timp ce Constantin Sorinel Brebeanu şi Serghei Niculescu-Mizil rămâneau cu o participaţie de câte 0,03%.

Ulterior, cei doi acţionari minoritari au cedat şi restul către aceeaşi Olga Croitoru. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite