„Ie, Românie“ începe în Maramureş: Mircea Radu, ajutat de două vedete să găsească cele mai mândre fete FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Show-ul „Ie, Românie“ începe joi, 1 martie, şi continuă vineri, 2 martie, de la ora 21.15, la Antena 1. Emisiunea va debuta ca o aventură rurală, al cărei scop este acela de a descoperi fete frumoase şi harnice şi oameni talentaţi din cele nouă regiuni istorice ale României: Maramureş, Bucovina, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova, Banat, Crişana şi Dobrogea.

Pentru „Ie, Românie“, Mircea Radu a repornit după zece ani caravana, de astă dată din dragoste pentru frumuseţile României. Caravana “Ie, Românie”, condusă de el, va duce în fiecare regiune istorică câte două vedete, aflate în competiţie directă, şi un juriu venit special de la Bucureşti: Andreea Bălan, Nicolai Tand şi Cosmin Seleşi. Misiunea lor este să descopere cele mai frumoase fete de la ţară şi cei mai talentaţi oameni ai satului.

Prima oprire a caravanei „Ie, Românie“ a fost în Maramureş, ţinutul horincii şi al oamenilor care duminica merg la biserică îmbrăcaţi în minunatele lor costume populare, iar entuziasmul şi ospitalitatea localnicilor l-au impresionat profund pe prezentator. Mircea Radu a fost recunoscut de localnici şi primit cu braţele deschise de fiecare dintre aceştia. 

mircea radu foto antena 1
image

FOTO Antena 1

Pâine caldă scoasă de pe vatră, prăjituri de casă, brânzoaice cu urdă, vin fiert cu scorţişoară, tradiţionala mămăligă, cunoscută aici sub numele de coleşă, sărmăluţe în foi de varză murată, şorici frecat cu sare şi nelipsita horincă sunt câteva dintre bunătăţile cu care oamenii din Botiza, Bogdan Vodă, Şieu şi Rozavlea i-au întâmpinat pe oaspeţii de la Bucureşti. 

„Dincolo de ospitalitatea extraordinară, dincolo de tradiţii şi de meştesug, dincolo de toate lucrurile care într-adevăr se păstrează aici, în Maramureş atmosfera este grozavă“, spune prezentatorul show-ului, Mircea Radu.

Ionuţ Iftimoaie şi Dana Săvuică, alături de Mircea Radu în Maramureş

image

FOTO Antena 1

Primele două vedete care l-au ajutat pe Mircea Radu să descopere frumoasele şi talentele autentice ale Maramureşului sunt Ionuţ Iftimoaie, campion mondial K1, şi Dana Săvuică, femeie de afaceri şi fost fotomodel. 

„Sunt extrem de emoţionată, pentru că îmi doream de foarte multă vreme să vin în această zonă. Aici trasăturile oamenilor sunt curate şi frumoase şi mă aştept să găsesc multe fete frumoase. Că sunt şi talentate, şi deştepte, şi gospodine, ăsta este deja un bonus. Mă bucur că văd la tot pasul frumuseţe autentică şi naturală, neprelucrată, nespoită, nealterată. Cred că vom fi câştigători atât eu, cât şi Ionuţ pentru că, până la urmă, arătăm frumuseţile noastre, care nu sunt uşor de descoperit, şi faţa nevăzută a României. Consider că ăsta este cel mai mare câştig pentru mine“, spune Dana Săvuică.

„Pentru mine, este superb să fiu aici. Am descoperit oameni minunaţi, fete frumoase, oameni talentaţi dar, mai ales, oameni gospodari, primitori, care m-au primit cu zâmbetul pe buze, care mi-au transmis energie pozitivă şi care mi-au arătat dragostea lor. Sunt fericit că fac parte din acest proiect“, adaugă Ionuţ Iftimoaie.

image

FOTO Antena 1

În finala locală, cei mai talentaţi săteni vor fi premiaţi cu 1.500 de lei, iar cea mai frumoasă fată a regiunii va primi un premiu de 5.000 de lei şi se va califica în marea finală de la Bucureşti, al cărei premiu este de 20.000 de euro.

ie romanie foto antena 1

Cosmin Seleşi, Andreea Bălan şi Nicolai Tand formează juriul emisiunii „Ie, Românie“ FOTO Antena 1

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite