Denise Rifai: Realitatea TV nu este doar Rareş Bogdan. Trebuie să înţeleagă că a greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denise Rifai FOTO Realitatea TV
Denise Rifai FOTO Realitatea TV

Realizatoarea Realitatea TV Denise Rifai a comentat conflictul pe care Rareş Bogdan îl are cu conducerea postului de ştiri, precizând că, deşi îl respectă şi îşi doresc să revină în echipă, mai mulţi colegi sunt supăraţi pe atitudinea pe care jurnalistul a avut-o şi aşteaptă să-şi recunoască greşeala şi să prezinte scuze.

Denise Rifai, realizatoarea emisiunii „Talk News“, a declarat că a discutat cu Rareş Bogdan, care se află în conflict cu patronatul şi conducerea editorială a televiziunii, a fost suspendat şi ameninţă cu demisia.  

Prezentatoarea a subliniat că situaţia nu este confortabilă pentru nimeni şi că Realitatea TV nu este definită de un singur om, dezvăluind că, la fel ca alţi colegi, nu este de acord cu modul în care a acţionat realizatorul „Jocuri de putere“. De altfel, Rifai a spus că sunt aşteptate scuze de la Rareş Bogdan pentru ca lucrurile să poată reveni la normal, condiţie pe care a pus-o şi patronul televiziunii, Cozmin Guşă, pentru ca realizatorul să revină pe post.  

„Am văzut o grămadă de comentarii cum că Realitatea este doar Rareş. Nu este aşa ceva. Bogdan nu este Realitatea TV, şi nici invers. Realitatea va fi cu sau fără noi acolo, pentru că Realitatea TV este un spirit. Rareş trebuie să înţeleagă că a greşit faţă de noi, redacţia. Vreau ca Rareş să înţeleagă că noi îl iubim, îl respectăm şi e un coleg foarte important, dar că avem nevoie de nişte scuze din partea lui pentru a se reintra în normalitate. Noi, cei care lucrăm la Realitatea TV, trebuie să le mulţumim celor care ne conduc, patronilor, că au stat drepţi şi au reuşit să mă lase pe mine, pe Rareş şi pe alţii să fim liberi“, a declarat Denise Rifai într-o intervenţie telefonică în ediţia de miercuri a emisiunii „Jocuri de putere“, în care Rareş Bogdan a fost înlocuit de Claudiu Popa. 

Într-o altă declaraţie, pentru psnews.ro, Denise Rifai a spus: „Noi nu ne putem permite să spunem că Realitatea sunt eu, Denise Rifai, sau sunt eu, Rareş Bogdan. Realitatea este Realitatea şi Realitatea va fi cu sau fără mine, cu sau fără el. Realitatea TV este un spirit în sine. Vorbim de o televiziune care luptă să transmită informaţia corect şi pentru asta noi muncim fantastic de mult. Noi cumva suntem supăraţi pe Rareş pentru atitudinea pe care a avut-o, poate cumva împotriva redacţiei noastre“.

Rifai a subliniat că redacţia Realitatea TV funcţionează în baza unor reguli pe care toţi angajaţii trebuie să le respecte, indiferent de notorietate: „În această televiziunea sunt nişte reguli. Noi lucrăm şi suntem o echipă. Nu există ca unul să aibă mai multă putere decât în sine conducerea acestei televiziuni, care ne-a oferit toată libertatea editorială din lume. Noi ne luptăm cu Liviu Dragnea, care vrea să şteargă regulile care ţin România. Noi ca jurnalişti trebuie să respectăm regulile. În casa Realităţii TV, unde Rareş Bogdan s-a format şi unde a avut tot sprijinul şi libertatea, sunt reguli şi noi cu toţii trebuie să le respectăm, cum şi Liviu Dragnea trebuie să le respecte. Noi nu putem să jucăm după cum ni se năzare la fiecare. Nu se poate. Trebuie să ne supunem unor reguli. Altfel nu mai putem vorbi de nimic. Deci este anarhie şi haos absolut“. 

Realizatoarea a precizat şi că lucrurile se vor rezolva şi crede că de vină pentru acest scandal este perioada tensionată şi problemele pe care Realitatea TV le-a întâmpinat în ultimii ani: „Au fost zile tensionate. (…) Sunt presiuni mari, nu e simplu. A fost o perioadă grea şi tensionată pentru toată lumea. În Realitatea TV am avut probleme, şi probleme tot mai mari în ultimii ani. E complicat să duci o luptă atât de mare când interesul politic este cu totul altul. Nu este simplu să lupţi cu Guvernul României, nu este simplu să lupţi cu PSD. Nu cu PSD ca partid, de altfel un partid plin de oameni capabili, ci cu această gaşcă de ghiolbani care conduce astăzi PSD. Şi sunt momente grele. Dar eu cred că Rareş va fi parte din echipa Realităţii şi de acum înainte. Noi avem nevoie de el. El este un coleg important pentru noi. Cred că lucrurile se vor aşeza şi totul va funcţiona aşa cum trebuie“, a mai spus Rifai.

Amintim că pe 20 noiembrie realizatorul „Jocuri de putere“ a cerut în direct demisia directorului staţiei, Edward Pastia, şi a ameninţat cu propria demisie dacă nu le este permis accesul în platou jurnaliştilor Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu, pe care conducerea editorială nu-i mai vrea pe post momentan. Ulterior, Cozmin Guşă a explicat că a fost de acord cu decizia de a nu mai fi invitaţi cei doi jurnalişti deoarece s-ar fi folosit de brandul Realitatea în interes personal. 

Miercuri, patronul trustului i-a transmis lui Rareş Bogdan printr-un SMS că va fi suspendat de pe post, iar realizatorul a declarat că dacă nu-i va fi permis accesul în platou, va considera că a încheiat colaborarea cu televiziunea, deşi a menţionat în repetate rânduri că nu-şi doreşte acest lucru. 

Joi, Cozmin Guşă a anunţat că Rareş Bogdan va reveni pe post în momentul în care va recunoaşte că a greşit şi le va cere scuze colegilor. 

Mai mulţi jurnalişti, invitaţi constanţi ai Realitatea, s-au solidarizat cu Rareş Bogdan şi au anunţat că nu vor mai participa în emisiunile postului dacă acesta nu se întoarce. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite