CNA reacţionează la topul celor mai „toxice organe de presă” iniţiat de AUR: Este o încercare de intimidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO TVR Timisoara
FOTO TVR Timisoara

CNA reacţionează la topul celor mai „toxice organe de presă” iniţiat de AUR, considerând că acest tip de atac politic la adresa presei este o încercare de intimidare a jurnaliştilor şi de subminare a angajamentelor statului român în privinţa libertăţii mass-media şi anunţă că au fost sesizate comisiile parlamentare de specialitate.

„Întrunit în şedinţa publică din 27.01.2022, Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat act de demersul partidului Alianţa pentru Unirea Romanilor - A.U.R., anume îndemnul public formulat pentru realizarea unui top al celor mai „toxice organe de presa”. Îndemnul a fost asumat fără rezerve de către copreşedinţii formaţiunii politice, concretizându-se în nominalizări ale unor posturi de televiziune sau radio. Membrii CNA consideră ca acest tip de atac politic la adresa presei este o încercare de intimidare a jurnaliştilor şi o subminare a angajamentelor statului român în privinţa libertăţii mass-media, ca parte a parcursului european al României şi un atac la adresa valorilor democraţiei”, transmite CNA.

În această cauză, Consiliul National al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, sesizează comisiile de specialitate ale Parlamentului si face apel la aplicarea mecanismelor interne ale acestuia, astfel încât asemenea derapaje să fie prevenite.

CNA invocă prevederile articolului 8 din Legea audiovizualului nr. 504 din 2002, privind protecţia jurnaliştilor.

Articolul 8 al legii prevede că autorităţile publice abilitate asigură, la cerere: protecţia jurnaliştilor în cazul în care aceştia sunt supuşi unor presiuni sau ameninţări de natură să împiedice ori să restrângă în mod efectiv libera exercitare a profesiei lor; protecţia sediilor şi a localurilor radiodifuzorilor, în cazul în care acestea sunt supuse unor ameninţări de natură să împiedice sau să afecteze libera desfăşurare a activităţii lor.

Protecţia jurnaliştilor şi a sediilor sau a localurilor radiodifuzorilor nu trebuie să devină pretext pentru a împiedica sau a restrânge libera exercitare a profesiunii ori a activităţii acestora.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite