Cele mai bune filme de război din programul TV de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi vor fi câteva filme de război care merită urmărite la televizor. Iată câteva recomandări din programul TV de azi.

Program TV azi. Filme de război. Lunetistul american. HBO. 20:00. Film biografic despre celebrul lunetist Chris Kyle, recordman în ceea ce priveşte tinţele lovite. Şi, tocmai din cauza renumelui său, luptătorii irakieni şi-au propus să-l prindă cu orice preţ.

După ce a întrecut estimările iniţiale, producţia Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow Pictures nominalizată la Oscar, depăşeşte record după record odată cu premiera internaţională din acest weekend, dar şi cu lansarea în ediţie limitată din preajma sărbătorilor. Aflată în fruntea box office-ului, drama a avut încasări estimate la 105,3 milioane de dolari în doar patru zile, adunând un total de 108,7 milioane de dolari până în prezent.

Program TV azi. Filme de război. Testamentul tinereţii. Cinemax 2. 21:00. Suntem în Marea Britanie, în anul 1914, iar Vera Brittain este o tânără care realizează că destinele tuturor celor din generaţia ei fuseseră iremediabil afectate de începutul războiului. În vremuri de oroare, poate însă dragostea să fie mai puternică decât armele? O vom urmări cum reuşeşte sau nu prea să facă faţă greutăţilor, slalom printre dramele micului şi marelui cotidian.

Program TV azi. Filme de război. „Camarazi de război”, pe HBO3

Program TV azi. Filme de război. Asediul din ceruri. TNT. 21:05. Îl aduce în rolul principal pe Noah Wyle, care este de această dată profesor. El devine liderul unui grup de soldaţi şi civili care trebuie să lupte împotriva unor forţe extraterestre. Falling Skies ne prezintă haosul creat de atacul extraterestru care a lăsat în urmă o lume lipsită de orice capacitate. La şase luni de la prima invazie puţinii supreavieţuitori care au mai rămas îşi unesc forţele undeva în afara oraşului pentru a începe lupta împotriva extratereştrilor. Fiecare zi este un test de supravieţuire, iar soldaţii încearcă din greu să îi protejeze pe supravieţuitori şi în acelaşi timp vor să pregătească o campanie de insurecţie împotriva forţelor extraterestre.

Program TV azi. Filme de război. Camarazi de război. HBO 3. 21:00. Miniseria de 10 ore cu Spielberg şi Hanks implicaţi în producerea ei, realizată după povestirile adevărate ale istoricului Stephen Ambrose, este un caz special de reuşită cinematografică. Şi nu pentru că cele 120 de milioane cât a costat înseamnă record pentru micul ecran. Filmul vine după „Salvaţi soldatul Ryan” şi aduce pe micul ecran lupte nefardate şi infernul luptelor într-un fel nemaiarătat la Tv, fără clişee, fără momente melodramatice tipice Hollywoodului, fără prezenţa contrapunctică a femeilor. 

Aceasta este povestea tragică a regimentului de infanterie americană paraşutat în Franţa cu puţin timp înainte de debarcarea aliaţilor şi a luptelor de supravieţuire printre nazişti, în condiţiile oribile ale Bătăliei de la Bulge de lângă Bastogne. Antrenamentul în Georgia, cu umilitoarele teste de rezistenţă impuse tiranic de Căpitanul Herbert Sobel, îi pregăteşte pentru iadul bătăliilor de rezistenţă pe pământ francez. Rigoarea militară îi ajută să reacţioneze la dramele exterioare ca o echipă definitiv sudată. Forţa lor vine din sentimentul de întrajutorare firească în momentele grele.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite