Ce amendă „simbolică“ a primit  Realitatea TV pentru atacurile dure la adresa membrilor CNA: „Nu am să tolerez niciodată acest tip de mârlănie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan i-a numit pe membrii CNA „trădători“ şi „slugoi“ FOTO Marian Iliescu
Rareş Bogdan i-a numit pe membrii CNA „trădători“ şi „slugoi“ FOTO Marian Iliescu

Postul Realitatea TV a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru o ediţie a emisiunii „Jocuri de putere“, realizată de Rareş Bogdan şi în care au fost lansate atacuri dure la adresa instituţiei şi a anumitor membri.

Televiziunea Realitatea TV a fost amendată de CNA cu 85.000 de lei pentru o emisiune din septembrie a lui Rareş Bogdan în care se discuta aceeaşi sancţiune aplicată postului, dar pentru un alt derapaj, scrie News.ro.

Mai exact, pe data de 28 septembrie CNA a luat decizia de a amenda Realitatea TV cu 85.000 de lei pentru atacuri la adresa comunităţii maghiare, în urma unor reclamaţii formulate de UDMR.

Membrii CNA, „slugile lui Dragnea“ la Realitatea TV

La scurt timp, Rareş Bogdan a declarat război Consiliului într-un mesaj pe Facebook în care i-a numit pe membrii instituţiei „trădători“ şi „slugi“. În aceeaşi zi, dar de această dată în direct la Realitatea TV, realizatorul i-a avut invitaţi în platou pe jurnaliştii Oreste Teodorescu, Grigore Cartianu, Sorin M. Ioniţă şi a avocaţilor Constantin Durgheu şi Giorgiu Coman, iar pe post au rulat titluri precum: „Slugile lui Dragnea, amendă maximă pentru Realitatea“, „Amendă colosală dictată împotriva lui Bogdan“, „Şocant! CNA condamnă recursul la istoria României“, „CNA ne cere să uităm istoria. Nu vom face asta!“ şi „Pedepsiţi de CNA pentru exces de patriotism“.

Amenda dată acum de CNA este pentru afirmaţiile eronate potrivit cărora reprezentanta UDMR în CNA Orsolya Borsos ar fi propus o sancţiune de 20.000 de lei, în timp ce „trădătorii şi slugoii“ de la PSD şi ALDE au propus 100.000 de lei. De fapt, sancţiunea propusă de Borsos a fost pentru B1 TV şi nu pentru Realitatea TV.

Dincolo de referirea la cuantumul amenzii, emisiunea a conţinut şi atacuri la adresa membrilor Consiliului.

„Haide să rămânem tari, haide să rămânem pe picioare, eu acuma înţeleg şi meschinăria unui Radu Perjeu, care sigur că găseşte orice fel de motiv de răzbunare pentru că domnia sa are un destin tragic. Eu îl cunosc de la Antena 1, când căra nişte cuvine şi făcea un rebus pe ecran, el traversa atunci tragicomedia lui Onan şi s-a plictisit de atâta Onan, şi nu era Onan doi, şi după aceea a început să se ungă cu Bengay, înţelegeţi? Şi ungându-se aşa cu Bengay, el a rămas un solitar, un solitar printre masculi. Şi atunci sigur că, în momentul în care-i arunci aşa, o retorică mai ironică, dânsul nu o poate procesa, pentru că, să ştiţi că ironia, umorul, satira sunt apanajele omului inteligent“, a declarat Oreste Teodorescu, citat de News.ro.

„Domnul Radu Călin Cristea, n-am nici un fel de îndoială că ne urăşte visceral pentru că, noi doi, aicea în emisiunea ta, Rareş Bogdan, l-am deconspirat ca ofiţer DIE, o conservă comunistoidă exportată la Europa liberă pentru a produce ceea ce a încercat securitatea să producă la Europa liberă, inclusiv asasinatele celebre despre care vorbim. Deci, domnul Radu Călin Cristea nu este român, pentru că dacă era român servea unei cauze naţionale“, a mai spus Oreste.

Rareş Bogdan şi Oreste Teodorescu, „nişte panglicari nemernici“

Sancţiunea a fost dată după ce forul audiovizual s-a autosesizat, iar cuantumul amenzii a fost stabilit „în mod simbolic“, astfel încât să fie aceeaşi sumă ca data trecută, şi a fost propus de Valentin Jucan. Au votat în favoarea sancţiunii Valentin Jucan, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu, împotrivă au fost Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu şi Viorel Vasile Buda, în timp ce Dorina Rusu nu a fost prezentă la dezbatere, anunţând în şedinţele anterioare că va refuza să se implice în discuţiile cu privire la acest caz.

„Atunci când Antena 3 a avut o problemă cu persoana mea, m-au făcut în fel şi chip, dar nu mi-au zis că sunt prost, idiot, nu au făcut referiri la orientarea mea sexuală. (...) Nu am să tolerez niciodată acest tip de mârlănie când nu ai nici un fel de argument“, a spus Valentin Jucan.

La rândul lui, Radu Călin Cristea s-a apărat de acuzaţiile care i-au fost aduse în emisiune, numindu-i pe Rareş Bogdan şi pe Oreste Teodorescu „nişte planglicari nemernici“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite