Cârcotaşii „bat obrazul“ Antenei 3 în faţa sediului postului. Huidu: „Au preferat să dea cu piciorul într-un coleg căzut, să se mute ca hienele în locul lui“ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa „Cronicii Cârcotaşilor“, în faţa sediului Antena 3 FOTO Prima TV
Echipa „Cronicii Cârcotaşilor“, în faţa sediului Antena 3 FOTO Prima TV

Şerban Huidu, Ioana Petric şi Codruţ Kegheş au dezvăluit, într-un interviu pentru „Adevărul“, ce înseamnă noul sezon al emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“, care debutează luni, 7 martie, într-o nouă abordare, fiind filmat în stradă. Emisiunea este difuzată de luni până joi, de la ora 20.15, iar prima ediţie a fost filmată în faţa sediului Antena 3.

„Cronica Cârcotaşilor“ a debutat pe micul ecran în anul 2000, iar de-a lungul celor 30 de sezoane a devenit un brand de televiziune. Cea mai longevivă emisiune de satiră din România revine la Prima TV luni, 7 martie. Emisiunea, prezentată de Ioana Petric, Codruţ Kegheş (Cătălin Dezbrăcatu’) şi Şerban Huidu, va fi difuzată de luni până joi, de la ora 20.15, într-o nouă abordare, care promite să îi ţină pe telespectatori în faţa televizoarelor. 

Cronica Cârcotaşilor: Primul episod, sub nasul Antenelor

Prima emisiune, din 7 martie, se va dovedi a fi cârcoteala maximă pentru că Ioana, Dezbrăcatu’ şi Şerban au filmat în stradă, mai exact în faţa sediului Antenei 3. „Am fost asaltaţi până peste cap de «lupta» anteniştilor pentru libertatea de exprimare şi libertatea presei! În timpul ăsta, ipocriţii negociau din octombrie să se mute în locul Primei TV. Din solidaritate, evident!“, scria săptămâna trecută Şerban Huidu pe blogul său

Drept urmare, duminică dimineaţă, toată echipa „Cronicii Cârcotaşilor“ s-a reunit în faţa sediului Antenei 3. Toate ediţiile de săptămâna aceasta sunt filmate în stradă, aşa că distracţia va fi asigurată. 

„Vrem să oferim telespectatorilor o nouă perspectivă a cârcotelii şi cu siguranţă noua noastră abordare le va plăcea“, ne asigură Şerban Huidu, în timp ce Ioana Petric recunoaşte că aşteptă cu nerăbdare să revină pe micile ecrane pentru că „venim cu lucruri noi, am făcut schimbări şi vă invit să ne urmăriţi pentru că nu veţi regreta“. „Sunt entuziasmat că revenim în casele oamenilor, de luni până joi, de la ora 20.15, aşa că vă aştept, pe Prima TV, să vedeţi ce v-am pregătit“, arată şi Codruţ Keghes alias Dezbrăcatu’. De muzică se va ocupa DJ Robert Georgescu binecunoscut în cluburile din ţară şi care are la activ două hituri pe piaţa muzicală din România – „Beside You“ şi „Live your Life“. 

Despre noul capitol al „Cronicii“, despre schimbările şi despre „solidaritatea“ breslei au vorbit chiar „cârcotaşii“ într-un interviu pentru „Adevărul“.

„Adevărul“: Ce aduce noul sezon? Am înţeles că va fi o schimbare de abordare şi de filmare. Mai exact? 

Şerban Huidu: Va fi o abordare mai integrată a subiectelor şi comentariilor. Vor fi mult mai întrepătrunse. Totodată, ne-am gândit că nimeni nu face emisiuni TV pentru tineri. De aceea ei se uită doar pe canalele nişate, unde găsesc ce îi interesează, şi la marile showuri. În rest, sunt pe internet. Aşa că ea, «Cronica», va fi mai aproape de ei. De la felul de a scrie până la montaj.

Ioana Petric: În noul sezon vă aducem bâlbe şi gafe noi ale unor prieteni mai vechi, într-o formulă nouă de prezentare şi într-un decor cel puţin inedit. Eu una sunt foarte entuziasmată, pentru că v-am pregătit nişte mici schimbări, care sperăm să aducă un suflu nou emisiunii, dar lauda de sine nu miroase a bine, aşa că vă invit să ne urmăriţi, ca să vă convingeţi că am dreptate.

Codruţ Kegheş: Noutăţile acestui sezon sunt multe. Suntem trei prezentatori, eu cu Şerban o să fim doar la costume negre, şi suntem cu multă poftă de treabă, pentru că am stat mult pe bară.

Cu ce gânduri începeţi noul sezon?

Şerban Huidu: Cu gândurile că România oferă subiecte inepuizabile şi că ce vă spuneam noi acum 10-12 ani abia acum iese la suprafaţă, vezi Marean sau Becali. Cred că mai avem multe cuvinte de spus până la pensie. 

Ioana Petric: M-am obişnuit ca fiecare sezon să fie un nou început. Sunt uşor nostalgică, deoarece ne-am despărţit de nişte prieteni vechi, care, din păcate, au ales să nu mai lucreze cu noi, dar, din fericire, au rămas în familia noastră. Totuşi, sunt mai mult decât optimistă şi îmi doresc ca acest nou început să fie cu mai mult noroc, să fie fundaţia pe care să construim în continuare mulţi ani de acum încolo. Avem energia, entuziasmul, vorbele şi glumele la noi. Am nişte colegi care îmi sunt extrem de dragi şi cu care sunt convinsă că voi face o super echipă. În concluzie, mai avem nevoie doar de puţin noroc pentru ca totul să iasă cum ne dorim.

Vechiul studio al Cronicii „va găzdui emisiuni bune de spălat creiere“

Unde se filmează în prezent „Cronica“? 

Şerban Huidu: În prezent, pe stradă, urmând ca după ce se termină mutarea în sediul de pe platforma IMGB să putem face schimbările ce le-am promis. Primele ediţii vor fi din stradă. 

Şi cum au fost filmările?

Ioana Petric: Am avut emoţii mai mari decât oricând, dar din fericire au fost constructive. Dacă Antenele nu au ţinut cu noi şi am ajuns în stradă, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu vremea, care a fost de partea noastră. Cred că asta a fost cea mai mare grijă, asta şi lipsa prompterului. Dar totul a decurs ca la carte. A fost o cursă contracronometru, pentru că am filmat în foarte multe locaţii, dar distracţia şi voia bună ne-au ajutat să o scoatem la capăt şi să vă oferim o «Cronicuţă» la fel de cârcotaşă ca şi până acum.

Codruţ Kegheş: Filmările au fost făcute într-un decor numit Bucureşti, pe unde am reuşit şi am vrut. Încă nu avem un decor în care să ne desfăşurăm activitatea.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu vechiul studio? Şerban, am văzut ce ai scris pe blog legat de Antena 3.

Şerban Huidu: Vechiul studio va găzdui emisiuni bune de spălat creiere. De la Gâdea până la Badea şi de la Dana Grecu până la Florin Dumitrescu. Negociau sediul ăsta încă din octombrie anul trecut! Aşa, în trecut, solidar fie spus. Au preferat să dea cu piciorul într-un coleg căzut, să se mute ca hienele în locul lui, în loc să se mute într-un loc ce nu ar fi deranjat un coleg de breaslă. Şi se mai şi plâng. Caracterul!

Ce ţine „Cronica“ în picioare?

Şerban Huidu: În primul rând formatul – este o tribună, o portavoce a oamenilor. Adică, România e o ţară plină de cârcotaşi. Unii prezintă emisiunea, alţii o realizează. Timp de zece ani s-a identificat cu doi oameni. Din fericire, erau mult mai mulţi cei implicaţi. Echipa coalizată în jurul ideii duce «Cronica» mai departe şi când spun echipă, mă refer şi la sutele de mii sau milioane de cârcotaşi din faţa ecranelor. Noi ducem «Cronica» mai departe. Noi suntem.

Cristian Hrubaru mai face parte din echipa „Cronicii“? 

Şerban Huidu: Cristi Hrubaru se ocupă acum de Rock FM şi de noul Rock TV. După aceea vom discuta ce şi cum. Au fost nişte ani minunaţi pentru care îi mulţumim! Rock on Cristi! 

Ioana Petric: Hrubi e colegul pe care l-am descoperit cu adevărat ca om cel mai târziu, odată cu venirea lui la pupitru. De fel, nu mă ataşez prea uşor de oameni, dar noi am avut o chimie aparte încă din prima clipă şi mă bucur că într-un timp atât de scurt mi-a devenit nu doar coleg, ci şi prieten. Evident că despărţirea e grea, dar asta-i viaţa. Noi mergem mai departe, iar eu rămân cu amintirea unei colaborări frumoase şi cu recunoştinţa pentru faptul că ne-am întâlnit, ne-am ajutat şi am învăţat unul de la celălalt. Îi respect decizia şi îl admir pentru faptul că a avut curajul să facă ceea ce a simţit şi să îşi canalizeze toată energia spre visul şi pasiunea sa, spre radio.

Trupa Jukebox a fost înlocuită? 

Şerban Huidu: Trupa Jukebox, dupa zece ani senzaţionali, şi-a luat la revedere de la «Cronică», continuând să colaboreze cu noi. Pentru ei acum pe primul loc este cariera muzicală într-o piaţă cu o concurenţă acerbă. Noul format e unul mai dinamic şi l-am adus să ne ajute cu partea muzicală pe DJ'Robert Georgescu. 

Vor fi rubrici noi? Pastila cu părintele Necula va ma exista? 

Şerban Huidu: Din păcate, timpul limitat şi aglomerarea extrem de mare din programul părintelui va face să avem pastile antirid doar la momentele importante – Paşte, Florii. Dar veţi vedea subiectele cu care «Cronica» v-a obişnuit, altfel abordate, altfel scrise şi altfel prezentate.

De asemenea, Ioana, Huidu şi Dezbrăcatu' au devenit „victimele“ unui „trInterviu“, realizat speciale pentru „Adevărul“ şi pe care vă invităm să-l vizionaţi şi să vă amuzaţi. 

TrInterviu „Cronica Cârcotaşilor”: mesaj de la Huidu, Ioana Petric şi Dezbrăcatu' pentru Antena 3 şi clasa politică 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite