Antena 1, dată în judecată din cauza serialului „Fructul oprit“. Reacţia postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trustul Antena Group a fost dat în judecată din cauza serialului „Fructul Oprit“ de două  scenariste din Turcia care au realizat o producţie inspirată din aceeaşi carte după care s-a făcut şi serialul postului românesc. Reprezentanţii Antena Group au făcut declaraţii în acest sens.

Antena Group a fost acţionată în judecată de două scriitoare din Turcia, Aycan Ece Yoren şi Melek Gencoglu, care au lucrat la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu/Iubire ascunsă“, inspirată din aceeaşi carte după care s-a făcut şi serialul „Fructul oprit“, scrie Wowbiz.ro, citat de Paginademedia.ro

Dosarul, care a fost înregistrat pe 30 ianuarie la Tribunalul Bucureşti, are ca obiect „ordonanţă preşedinţială“, ceea ce presupune că reclamanţii solicită o soluţie urgentă asupra unei situaţii care le poate aduce prejudicii, iar materia procesului este „proprietate intelectuală“. Primul termen de judecată pentru acest proces a fost stabilit pentru 27 martie.

Reprezentanţii Antena Group au oferit un punct de vedere cu privire la acuzaţiile care sunt aduse postului. Ei au declarat pentru Paginademedia.ro că au precizat, încă de la lansarea serialului „Fructul Oprit“, faptul că scenariul primului sezon are la bază romanul turcesc „Aşk-ı Memnu“, după care s-au făcut mai multe ecranizări de-a lungul timpului.

„Am luat cunoştinţă de acţiunea în instanţă deschisă de către Aycan Ece Yoren şi Melek Gencoglu, potrivit cărora ar fi fost încălcat dreptul la proprietatea intelectuală asupra scenariilor ale căror autoare sunt reclamantele. Aşa cum am precizat, la lansarea serialului «Fructul Oprit» în România, scenariul primului sezon are la bază romanul turcesc «Aşk-ı Memnu», după care s-au făcut mai multe ecranizări de-a lungul timpului. Serialul «Fructul Oprit» este produs integral în România pentru Antena TV Group S.A. de către o casă de producţie externă, compania noastră având calitatea de radio-difuzor“, au spus reprezentanţii postului pentru sursa citată.

„Fructul oprit“ s-a bucurat de succes încă de la primul sezon, în care au apărut, printre alţii, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Adrian Titieni şi Marian Râlea. În prezent, Antena 1 difuzează cel de-al doilea sezon al serialului, din a cărui distribuţie fac parte nume noi, precum Bogdan Albulescu, Maia Morgenstern şi Ioana Blaj. 

Reprezentanţii Antena 1 anunţau în toamna anului 2017 serialul „Fructul Oprit“, produs de Ruxandra Ion, care era prezentat drept o adaptare liberă după un roman turcesc, fiind realizat împreună cu o casă de producţie din Turcia. 

„Ne-am inspirat dintr-un roman turcesc, după care s-au făcut două adaptări, iar cea mai recentă ecranizare a atins audienţe record. Încercăm să recreem povestea de dragoste absolut extraordinară şi sperăm ca îi va ţine pe telespectatori cu sufletul la gură. Filmările nu se desfăşoară într-un studio de televiziune, aşa cum se obişnuieşte, ci în locuinţe reale din România“, spunea Radu Grigore, care se ocupă împreună cu Simona Macovei de scenariul producţiei.  

Ruxandra Ion este una dintre cele mai apreciate producătoare de televiziune din România. Este realizatoarea emisiunii-fenomen pentru copii „Abracadabra“, din anii 1990. De asemenea, este creatoarea primei telenovele româneşti, „Numai iubirea“, difuzată în 2004 la Acasă TV, dar şi a producţiilor de succes „Inimă de ţigan“ şi „Pariu cu viaţa“. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite