Amintirile lui Dezbrăcatu', Puştiu, Mistreţu şi Hrubaru despre începuturile „Cronicii“: „Pe Steven Seagal l-am luat în braţe şi i-am zis «Ce faci unchiule?»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii echipei „Cronica Cârcotaşilor“, la început FOTO Arhivă Prima TV
Membrii echipei „Cronica Cârcotaşilor“, la început FOTO Arhivă Prima TV

Dezbrăcatu', Puştiu', Mistreţu' şi rockerul Hrubaru sunt nume cu rezonanţă în industria televiziunii. Adevărate personaje lansate de „Cronica Cârcotaşilor“. Dar cum şi-au câştigat acest statut? Ei bine, ne-au povestit chiar ei.

Codruţ Kegheş (Dezbrăcatu') revine în echipa emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“ din această toamnă. Până atunci, însă, rememorează cum a ajuns la Prima TV, prin 2000, când a văzut la televizor un promo pentru înscrieri la o altă emisiune, „Banc Show“. „Am venit la casting, am dat o probă, am intrat în prima emisiune şi am câştigat. În fiecare emisiune erau 12 concurenţi, iar la final a fost o ediţie de gală, cu toţi cei 12 câştigători din ediţiile anterioare, pe care tot eu am câştigat-o“, îşi aminteşte Dezbrăcatu'. Anul 2000 i-a schimbat complet cariera. Din omul bun la toate angajat la Vinopolis, Kegheş a devenit actor, iar rolul emblematic rămâne cel al lui Dezbrăcatu'.

După primul contact cu televiziunea, nu a durat mult şi Şerban Huidu l-a remarcat şi l-a vrut în echipa sa. „Cu Şerban m-am cunoscut prin luna iulie, la Prima TV, la un casting. El mi-a spus că a văzut că sunt «miezul» emisiunilor «Banc Show» şi că m-ar vrea din toamnă în echipa «Cronicii». Mi-a spus să fac un material de probă, mi-a dat nişte sugestii şi după aceea ne-am strâns la el acasă să vedem ce a ieşit. Am discutat până la patru dimineaţa şi în noaptea aia s-a născut Dezbrăcatu’“, a explicat Kegheş. 

cronica carcotasilor
cronica carcotasilor

Primul său material a fost „destul de sărăcăcios“. Ca în orice început, Dezbrăcatu' avea emoţii: „Toată lumea credea că sunt un nebun, mă dădeau bodyguarzii afară din cluburi.“ 

Chiar şi bodyguarzii lui Steven Seagal. „Când a venit Steven Seagal în România, m-am întâlnit cu el la Intercontinental. Era un cerc de bodyguarzi în jurul lui. Am trecut de-a buşilea printre picioarele unuia. Am dat mâna cu Stevan Seagal, l-am luat în braţe şi i-am spus «Ce faci unchiule?». După care bodyguarzi m-au luat pe sus şi m-au îndepărtat. Am ajuns lângă Puştiu şi i-am spus «Derulează să văd ce a ieşit», «Ce să derulez?», «Păi n-ai filmat?», «Nu, că nu mi-au spus...». Şi a doua oară evident nu am mai putut să fac nimic“, a povestit Dezbrăcatu', precizând totuşi că, „una peste alta“, omul de care este cel mai apropiat rămâne Puştiu'. 

Şerban Huidu îşi aminteşte de Codruţ ca fiind „un actor talentat, care în viaţa de zi cu zi lucra în cârciumă.“ Tot Huidu a dezvăluit că acea costumaţie fistichie care l-a evidenţiat pe Dezbrăcatu' aparţinea soţiei lui: „Era un fel de stand up incipient! Am fost şi i-am propus să se alăture echipei noastre. I-am spus ce rubrică vreau să facă. Numele de Dezbrăcatu' şi ţinuta au fost inventate la mine acasă. Jumătate din costumaţia fistichie aparţinea soţiei mele. Pentru primul material am filmat o oră şi s-au difuzat trei minute.“ 

Dezbrăcatu' avea o singură replică în serialul „Big Sister“ (o parodie după „Big Brother“ – n.red.): „Vai ce lung somn am mai dormit voinicii mei.“ „Niciodată nu îi ieşea! La un moment dat la intersecţia Rosetti s-a băgat în faţa unui autobuz, la care şoferul «ce faci mă, nu te-ai trezit din somnul ăla lung?»“, a povestit Huidu. 

cronica carcotasilor
cronica carcotasilor

Cristian Hrubaru şi Şerban Huidu s-au cunoscut pe holul radioului şi s-au împrietenit rapid având în vedere că amândoi erau fani AC/DC.

„Pe Şerban îl ştiu de pe la finele lui 2004. Devenisem colegi de trust, eu la Magic FM şi el la Kiss FM. Abia se lansase Kiss FM. Practic, pe holul radioului ne-am cunoscut. Am socializat foarte repede, mai ales că aflasem că şi el iubeşte muzica (AC/DC) la fel de mult ca şi mine. Era exact ca la televizor şi mă uitam la el ca la un cal breaz, plin de admiraţie. M-am bucurat când m-a băgat prima oară în seamă: «Ce faci roackere?»“, a povestit Hrubaru. 

Rockerul a precizat că în momentul în care Huidu i-a propus să lucreze pentru „Cronică“ a crezut că glumeşte. „Nu-mi venea să cred. Eram un mare fan al emisiunii. Mi-a explicat rapid ce am de făcut şi mi-a zis că am o singură încercare să-l conving că merit un loc în «Cronică».“

„Examenul“ a fost un interviu cu Gabriela Vrânceanu Firea, întâlnire care l-a speriat cumplit. „Era martie 2005. Tremuram ca un câine la injecţie. Se presupunea că trebuie să fiu acid, ironic, chiar obraznic. Pe dracu', eram în pragul leşinului de emoţie. La un moment dat, Gabi se prinde că sunt novice şi chiar mă întreabă: «E primul tău interviu televizat?». Şi apoi mi-a explicat că atunci când intervievatul trebuie să răspundă la întrebare, e foarte important să îndrept microfonul către el/ea, nu să-l ţin ca tembelul tot la gura mea, eu doar ascultând. Montat corespunzător, a ieşit materialul şi chiar a fost difuzat“, îşi aminteşte rockerul Hrubaru.

„Printre primele materiale, a fost un interviu cu Adrian Năstase, la Giurgiu. Nici nu ştiţi cum s-a întors de acolo...De-a lungul timpului, Hrubi a fost polivalent pentru cronică: a realizat interviuri, a alergat după vedete, a pus voci după textele scrise de mine, atunci când eu n-am mai putut. Le-a făcut pe toate!“, spune şi Huidu. 

cronica carcotasilor
cronica carcotasilor

„Am auzit că filmezi bine, ce zici, vrei să filmezi pentru emisiunea mea?“, l-a întrebat Huidu pe Marian Stanciu (Puştiu).

„Cea mai tare fază, e când cu ajutorul lui Catrinel, i-am şutit cheile de la Tico. I le-am dat lui Grosu, care i-a parcat maşina la dracu-n praznic, la vreo două, trei blocuri distanţă. După emisiune, Şerban o căuta cu disperare. La care noi, ştiindu-l extrem de împrăştiat, serioşi fiind, i-am spus: «Eşti sigur că ai venit cu maşina....poate n-ai venit cu ea....». A fost râsul dracului“, îşi aminteşte Puştiu'.

„Faza cu maşina a fost foarte tare. Ticoul avea un an vechime şi avea Casco. Deci dacă mi-o fura cineva, luam pe ea banii pe care-i plătisem. Dacă o vindeam primeam mult mai puţini bani. Aşa că eu când nu am mai găsit maşina eram foarte vesel, iar ei nu prea înţelegeau de ce“, a povestit şi Huidu. 

Octavian Păscuţ a primit porecla de Mistreţul pentru că era, după cum îl descrie Huidu, „un regizor neprietenos, un fel de şef al operatorilor, care răgnea din cămăruţa lui.“

cronica carcotasilor
cronica carcotasilor
TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite