Tribut adus leului Cecil de un animator Disney: „Regii din trecut veghează asupra noastră din stele“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animatorul Aaron Blaise a realizat un
desen în memoria leului Cecil FOTO creatureartteacher.com
Animatorul Aaron Blaise a realizat un desen în memoria leului Cecil FOTO creatureartteacher.com

Uciderea leului Cecil l-a impresionat pe Aaron Blaise, un animator care a lucrat pentru Disney, care a realizat un desen impresionat cu animalul pentru a evidenţia problema uciderii animalelor din Africa de către vânătorii occidentali. Acesta a atribuit imaginii un citat făcut celebru de animaţia „Regele Leu“.

Aaron Blaise, un animator nominalizat la Oscar care a lucrat pentru realizarea desenului clasic „The King Lion/ Regele Leu“ i-a adus un tribut celebrului leu Cecil, cel mai cunoscut leu din Africa împuşcat de dentistul american Walter James Palmer.

Blaise a postat pe blogul său personal o înregistrare în care arată un proiect digital dedicat animalului. Acesta a proiectat o imagine cu leul Cecil în ceruri, alături de un citat al lui Mustafa, tatăl lui Simba din „Regele Leu“. „Uită-te la stele. Regii din trecut veghează asupra noastră din acele stele“, a scris Blaise lângă imaginea lui Cecil formată din nori, scrie „The Guardian“.

„Mă înnebuneşte când văd aceste creaturi frumoase ucise fără un motiv întemeiat“

Animatorul, care a lucrat şi pentru alte filme animate precum „Frumoasa şi Bestia“ şi „Pocahontas“, spune că a realizat imaginea pentru a evidenţia problema uciderii animalelor din Africa de către vânătorii occidentali. „După cum vă puteţi da seama sunt un mare iubitor de animale şi mă înnebuneşte când văd că aceste creaturi frumoase sunt ucise fără un motiv întemeiat. Am decis să mă implic personal (n.r. - în această problemă) şi sper ca eforturile noastre vor educa oamenii şi vor preveni astfel de lucruri oribile pe viitor. Nu e mult ceea ce fac, dar sper că oamenii se vor gândi la asta pe viitor“, a scris acesta pe site-ul său.

Aaron Blaise a lucrat timp de 21 de ani la Disney, realizând animaţii şi pentru „Aladin“ şi „Mulan“, fiind nominalizat, în 2003, la Oscar, la categoria „cel mai bun film animat“, pentru munca depusă în calitate de co-director al producţiei „Brother Bear“.

Cel mai cunoscut leu din Africa, decapitat şi jupuit

Dentistul american Walter James Palmer a recunoscut că l-a împuşcat pe leul Cecil, din Parcul naţional Hwange din Zimbabwe, motiv pentru care a primit numeroase ameninţări şi o avalanşă de critici, fiind nevoit să-şi închidă cabinetul medical, precum şi pagina sa de Facebook. Acesta a menţionat că nu ştia că acesta este un leu faimos în întreaga lume sau că făcea parte dintr-un studiu desfăşurat de Universitatea Oxford, arată Mediafax. Cecil era monitorizat cu atenţie de cercetătorii de la Universitatea Oxford încă din 2008, într-un studiu ce vizează declinul populaţiilor de lei africani, pentru a-i ajuta pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine ameninţările şi riscurile cu care se confruntă aceste animale.

Autorităţile din Zimbabwe susţin că medicul american Walter James Palmer a plătit 50.000 de dolari pentru vânătoare. Potrivit CNN, leul Cecil, care avea o vârstă de 13 de ani, a fost ademenit din rezervaţia naturală cu un animal pus pe capota unei maşini. Iniţial, vânătorii l-au rănit cu o săgeată, însă leul a supravieţuit încă 40 de ore, timp în care a fost urmărit de vânători, care au reuşit în final să-l împuşte. Ulterior, leul a fost decapitat şi jupuit. Potrivit Zimbabwe Conservation Task Force, leul Cecil a fost vânat cu o arbaletă, după ce a fost gonit de pe teritoriul său.

Vânătoarea de trofee, practică a unor vânători bogaţi care plătesc zeci de mii de dolari pentru a obţine permisul ce le dă voie să ucidă animale sălbatice protejate, reprezintă de multă vreme subiectul unor dezbateri globale. Susţinătorii vânătorilor, dar şi unii dintre ecologişti spun că, dacă este realizată într-un mod responsabil, vânzarea acelor permise scumpe unor vânători interesaţi de animalele de talie mare şi care au mulţi bani poate să ajute programele de protejare a speciilor periclitate.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite