VIDEO Rusia, huiduită la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gemenele Tolmachevy, reprezentantele Rusiei la Eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv
Gemenele Tolmachevy, reprezentantele Rusiei la Eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Contextul socio-politic din Europa nu a trecut neobservat la Eurovision 2014, unde reprezentantele Rusiei au fost huiduite la scenă deschisă. Gemenele Tolmachevy, care au participat în prima semifinală, cu piesa  „Shine“, nu s-au putut bucura pe deplin de calificarea în finală, căci spectatorii au huiduit puternic atunci când a fost anunţat numele Rusiei.

Rusia şi Ucraina, rivale pe câmpul de luptă, au fost concurente şi în prima semifinală a concursului Eurovision 2014. Ambele state s-au calificat în finală, în urma televotingului şi a votului juriilor de specialitate, însă au avut parte de reacţii diferite din partea publicului prezent la Copenhaga.

În timp ce reprezentanta Ucrainei, Mariya Yaremchuk, a fost primită cu aplauze, Tolmachevy Sisters din Rusia (totodată câştigătoarele concursului Eurovision Junior 2006 – n.r) au avut parte de huiduieli.

„Artistele nu au nicio vină. Publicul e divers. Vin oameni care nu agreează ce se întâmplă în Ucraina şi au huiduit. Publicul de Eurovision e foarte aproape de galeria de fotbal, ca atitudine, ca stare. Faptul că a fost reacţia asta are conotaţia politică pe care o bănuia toată lumea. Fetele din Rusia au fost foarte bune la Eurovision Junior, dar cântarea şi piesa lor de acum au fost de proastă calitate“,  a comentat realizatorul radio Andrei Partoş la Adevărul Live.

Reprezentaţia rusoaicelor în cadrul primei finale a concursului Eurovision 2014:

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite