Prima semifinală Eurovision 2014: Care sunt cele 10 ţări calificate în finala Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Islandei s-au calificat în finala Eurovision 2014, din 10 mai. FOTO EBU
Reprezentanţii Islandei s-au calificat în finala Eurovision 2014, din 10 mai. FOTO EBU

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda au trecut în cursa finală Eurovision Song Contest, din 10 mai, alături de ţara gazdă a concursului, Danemarca, şi de cele cinci mari finanţatoare ale Eurovisionului, Italia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania.

A doua semifinală, în care vor concura Paula Seling şi Ovi Jacobsen, cu piesa Miracle, va avea loc pe 8 mai.

Vă prezentăm principalele momente din prima semifinală, în ordine cronologică.

Show-ul s-a deschis cu Emmelie de Forest, câştigătoarea de anul trecut, care a adus din nou pe scenă piesa Only Teardrops.

Aram MP3 din Armenia a spart gheaţa cu „Not Alone“, o baladă cu influenţe dubstep ce i-a evidenţiat sensibilitatea şi vocea puternică. 

armenia la eurovision 2014

Letonia a preluat ştafeta, iar tinerii din trupa Aarzemnieki au adus bucuria şi umorul odată cu „Cake To Bake“, o piesă antrenantă ce a pus în mişcare publicul Eurovision.

letonia eurovision

Tanja din Estonia le-a explicat telespectatorilor superlativele, cu „Amazing“, o piesă energică şi impresionantă pe care artista a dansat cu un partener.

estonia la eurovision 2014

Sanna Nielsen din Suedia a cântat pentru regenerarea sufletului şi a redat, pe notele muzicale de la ,,Undo“, dramatismul unei relaţii de amor.

suedia la eurovision 2014

Îmbrăcaţi în costume ce amintesc de culorile curcubeului, artiştii din Islanda, din formaţia Pollapönk, au pledat pentru egalitate, prin „No Prejudice“.

islanda la eurovision 2014

Solista Hersi din Albania a adus din nou dragostea pe scena din Copenhaga, cu „One Night’s Anger“, o piesă profundă ce i-a pus în valoare vocea puternică.

albania la eurovision 2014

Gemenele rusoaice Tolmachevy Sisters, foste câştigătoare Eurovision Junior, au strălucit pe „Shine“, dovedind din nou de ce au fost numite în trecut copilele minune. 

rusia la eurovision foto eurovision tv

Dilara Kazimova din Azerbaidjan a tradus semnificaţia titlului „Start a Fire“ şi a sensibilizat auditoriul cu o altă baladă.

azerbaidjan la eurovision 2014

Una dintre cele mai sexi prezenţe pe scena de anul acesta a fost Mariya Yaremchuk din Ucraina, tânăra ce a revigorat publicul cu „Tick - Tock“.

ucraina la eurovision 2014

Axel Hirsoux din Belgia ne-a amintit de origini odată cu un omagiu adus celei care i-a dat viaţa, „Mother“.

belgia la eurovision 2014

Cristina Scarlat din Moldova ne-a învăţat că, în ciuda situaţiilor dificile, salvarea stă în sufletele noastre sălbatice şi a interpretat Wild Soul“.

cristina scarlat moldova eurovision foto ebu/eurovision.tv

San Marino a trimis-o pe Valentina Monetta în Danemarca, pentru a explica relativitatea evenimentelor, odată cu „Maybe (Forse)“.

san marino la eurovision 2014

Suzy din Portugalia a făcut o declaraţie de dragoste ritmată, „Quero Set Tua“/ Vreau să fiu a ta.

portugalia la eurovision 2014

The Common Linnets din Olanda au cântat despre compensaţiile de pe drumurile vieţii, odată cu piesa „Calm After The Storm“.

olanda la eurovision 2014

Sergej Ćetković s-a remarcat cu o muzică diferită, „Moj Svijet“, cu versuri semnate în locul său originar, Muntenegru.

muntenegru la eurovision 2014

Prin ultima piesă, „Running“, András Kállay-Saunders din Ungaria a trecut publicul prin multiple stări şi un cocktail muzical, de la baladă, la dustep.

ungaria la eurovision 2014

                             

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite