Start la Eurovision 2014. Rusia şi Ucraina, rivale în prima semifinală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gemenele din Rusia se luptă în prima semifinală pentru calificarea în finala din 10 mai. FOTO Eurovision.tv
Gemenele din Rusia se luptă în prima semifinală pentru calificarea în finala din 10 mai. FOTO Eurovision.tv

Eurovision Song Contest, campionatul european de muzică, începe marţi seara cu a 59-a ediţie, ce se desfăşoară, pentru a treia oară în istoria concursului, la Copenhaga. În prima semifinală luptă artişti din 16 state, printre care şi cei din Moldova, Ucraina şi Rusia.

După ce în 2013, Emmelie de Forest a câştigat concursul cu piesa „Only Teardrops“, a venit rândul artiştilor din 37 de ţări să se lupte pentru un loc fruntaş. 

Dacă ţara câştigătoare de anul trecut şi cele cinci mari finanţatoare ale Eurovisionului, Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania şi Germania, s-au calificat direct în finala din 10 mai, în prima semifinală, evoluează pe scenă 16 nume. Marţi seară, vecina de peste Prut, Cristina Scarlat, îşi exprimă emoţiile pe „Wild Soul“, iar Rusia şi Ucraina continuă conflictul şi la nivel artistic, când Mariya Yaremchuk interpretează „Tick – Tock“, iar gemenele Tolmachevy Sisters, câştigătoarele Eurovision Junior în 2006, supranumite „copilele minune“, aduc melodia „Shine“.

Paula Seling şi Ovidiu Jacobsen, reprezentanţii României, vor perfoma în a doua semifinală, cu piesa „Miracle“ şi, cu toate că sunt ultimii care intră în concurs, statisticile şi rezultatele de la casele de pariuri arată că au şanse mari de a se califica în etapa următoare şi de a obţine un loc fruntaş.

rusia la eurovision foto eurovision tv
ucraina la eurovision foto eurovision tv

Eurovision în cifre
În 2014, evenimentul transmis de la 22.00, pe TVR1, TVRHD şi pe TVR+, se traduce atât în superlative muzicale, cât şi în cifre. Peste 180 de milioane de telespectatori din întreaga lume sunt aşteptaţi să urmărească semifinalele şi finala, pentru care lucrează peste 700 de tehnicieni şi organizatori şi 500 de voluntari. Scena susţine o structură de oţel de 40 de tone şi are o înălţime de 20 de metri, fiind compusă din LED-uri montate pe o structură de aluminiu şi sticlă şi având pe margine 32 de proiectoare.

La parada oficială
Cele 37 de delegaţii ale ţărilor participante au participat duminică la ceremonia oficială de deschidere a Eurovision Song Contest 2014. Artiştii au defilat pe imensul covor roşu din faţa Primăriei din Copenhaga, în ţinute elegante şi decupate, în ciuda frigului pătrunzător. Moda selfie-ului a ajuns şi acolo, căci prezentatorul evenimentului şi-a făcut selfie-uri cu toţi concurenţii.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite