Schimbare de atitudine la Nightwish. Liderul trupei: „Nu vom folosi efecte pirotehnice. Pregătim o producţie integral dedicată victimelor din Colectiv“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nightwish renunţă la efectele pirotehnice în show-ul de la Bucureşti FOTO Getty Images
Nightwish renunţă la efectele pirotehnice în show-ul de la Bucureşti FOTO Getty Images

Trupa finlandeză Nightwish renunţă la efectele pirotehnice în show-ul pe care îl va susţine la Bucureşti, pe 10 decembrie, în favoarea unei producţii speciale, dedicată integral victimelor tragediei de la Clubul Colectiv, a anunţat liderul formaţiei, Toumas Holopainen.

În urma celor întâmplate la Colectiv, au existat multiple zvonuri despre o eventuală anulare a concertului Nightwish de la Bucureşti, dar şi denaturări ale mesajelor şi diverse interpretări, concluzia venind după consultări cu organizatorii, artiştii şi publicul care şi-a cumpărat bilete încă din luna martie a acestui an. Concertul Nightwish, din data de 10 decembrie de la Romexpo, va avea loc, dar în condiţii speciale, conform declaraţiei liderului formaţiei Tuomas Holopainen

„Din respect pentru cei care nu mai sunt, nu vom folosi efecte pirotehnice în spectacolul de la Bucureşti, ci vom pregăti o producţie cu totul specială, integral dedicată victimelor acestei teribile tragedii“, a declarat Toumas Holopainen.

Acesta va fi singurul spectacol în care Nightwish nu va folosi efecte pirotehnice.

Tuomas Holopainen

„Am împietrit când am aflat prin ce treceţi voi în România. Această tragedie nu ar fi trebuit să se întâmple; atât de mulţi oameni plecaţi dintre noi şi aflaţi în suferinţă de atunci. E chiar mai trist pentru noi, muzicienii, că totul a început în timpul unui eveniment muzical. Încă de la primul nostru concert din România, în 2004, am trăit împreună multe momente frumoase cu români extraordinari. Gândurile şi sentimentele mele sunt cu voi. Nu abandonaţi speranţa. Fiţi puternici!“, se mai precixează în mesajul transmis de Toumas Holopainen (foto) fanilor români.

Managerii Nightwish: „E vina noastră că nişte imbecili au dat foc unui club?“

Aceste declaraţii vin în contextul în care, sâmbătă, 7 noiembrie, managerii formaţiei finlandeze au promovat, pe Facebook, concertul pe care trupa îl va susţine la Bucureşti. Atunci, mai mulţi români au publicat pe platforma socială întrebări legate de o posibilă anulare/amânare a show-ului.

Răspunsul managerilor a fost criticat de majoritatea românilor, dar au existat şi voci care au fost de acord cu poziţia managerilor trupei, care au spus: „Ar trebui să ne trădăm fanii români şi să anulăm show-ul doar pentru că nişte imbecili au dat foc unui club şi au ucis 38 de persoane? Ne pare foarte rău pentru victimele acestei tragedii şi pentru familile lor. Este cel mai potrivit moment pentru a cânta în România. Nu sunteţi singuri“.

La scurt timp, managerii trupei au prezentat scuze pentru afirmaţiile făcute anterior, precizând că trupa nu este responsabilă pentru acestea: „Dragi români, ne pare foarte rău pentru victimele rănite în incendiu şi pentru familiile lor. Vrem să vă încurajăm pe toţi să mergeţi mai departe, deşi acest lucru poate părea foarte dificil în aceste clipe. Respectăm memoria tuturor victimelor. Nu vom folosi efecte pirotehnice în cadrul show-ului (de la Bucureşti – n.red.). Pace tuturor.

Managementul Nightwish

(Echipa de management este responsabilă pentru mesajele de mai devreme, nu trupa)“.

Organizatorii, solidari cu victimele tragediei din Colectiv

Organizatorii concertului din România, ARTMania Events, au fost afectaţi în mod direct de incidentul din Colectiv: „În aceste zile grele am pierdut prieteni dragi şi colegi. Nu vă vom uita niciodată şi vă promitem că veţi fi în gândul nostru în fiecare acţiune pe care o vom face. Suntem cu sufletul alături de toţi cei care acum au nevoie de curaj şi forţă pentru viaţă, am făcut şi vom continua să facem tot ce putem ca să îi ajutăm pe cei rămaşi în spitale, atât moral, cât şi financiar. Suntem alături de voi!“, au transmis aceştia. 

Concert Nightwish la Bucureşti: măsuri de siguranţă

Pavilionul Central Romexpo în care va avea loc concertul dispune de toate dotările necesare pentru buna desfăşurare a evenimentului, beneficiind de echipamente de prevenire a incendiilor şi suficiente ieşiri de evacuare adaptate capacităţii locaţiei. Cupola centrală de la Romexpo este dotată cu 28 hidranţi interiori şi 12 exteriori, 616 sprinklere de apă şi drencere declanşate automat de senzorii detectori de incendiu plasaţi pe fiecare stâlp de susţinere, la fiecare nivel în parte, precum şi cu un sistem de evacuare a fumului cu 24 de trape cu acţionare automată, situate pe tavanul cupolei.

Singurul concert din sud-estul Europei dedicat celei mai renumite formaţii de simfonic metal, Nightwish va putea găzdui peste 5.000 de iubitori ai muzicii rock din România, Bulgaria, Grecia şi ţările învecinate. Conform statisticilor oferite de platforma Facebook, formaţia Nightwish deţine peste 90.000 de fani în România. Fanii care au reuşit să îşi cumpere bilete, trimit şi scriu pe toate canalele media disponibile mesaje de susţinere a organizării concertului, primul show al trupei la Bucureşti după zece ani.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite