România intră azi în bătălia pentru Eurovision 2017: Ultimele declaraţii oferite de Ilinca şi Alex Florea înainte de a doua semifinală VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilinca Băcilă (18 de ani) şi Alex Florea (25 de ani ) se pregătesc să urce pe scenă, în această seară, în a doua semifinală Eurovision, unde vor concura cu alte 17 ţări pentru un loc în finală.

Astă seară, vom afla dacă „Yodel It!“, piesa care reprezintă România la Eurovision 2017, va merge în Marea Finală a concursului. Ilinca şi Alex Florea vor lupta pentru voturile publicului în a doua semifinală, de pe poziţia a cincea în ordinea intrării în concurs, cu reprezentanţii ţărilor Serbia, Austra, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia şi Israel. Telespectatorii îi pot urmări în direct, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+. 

Ieri, Ilinca şi Alex au luat parte la ultimele repetiţii înainte de semifinală şi s-au declarat pregătiţi de concurs şi încrezători în forţele proprii. 

Ilinca: „Nicicând nu m-am simţit mai pregătită“

„În momentul în care urc pe scenă, mă deconectez pentru a intra total în personajul show-ului pe care l-am pregătit. Pentru mine, nu mai există în acel moment decât scena, Ilinca şi Cristi, backing vocalul nostru“, a declarat Alex Florea pentru „Adevărul“.

La rândul ei, Ilinca Băcilă a spus că ştie exact ce are de făcut şi că va urca pe scenă plină de încredere: „Nicicând nu m-am simţit mai pregătită decât în acest moment, când voi reprezenta o ţară întreagă pe scena celui mai mare concurs muzical european. Ştiu pe fiecare silaba ce trebuie să fac din punct de vedere tehnic. Faptul că urc pe scenă alături de doi artişti talentaţi, Alex şi Cristi, îmi dă şi mai multă încredere“.

Show-ul României a încântat presa internaţională şi a plasat „Yodel It!“ pe a şasea poziţie în topul alcătuit de casele de pariuri.

Moldova se află printre ţările finaliste

Marţi seara, a avut loc prima semifinală Eurovision 2017, în cadrul căreia 18 ţări au concurat pentru un loc în marea finală. Republica Moldova, reprezentată de trupa Sunstroke Project, cu piesa „Hey Mama“, a reuşit să treacă, marţi, de prima semifinală, alături de alte 9 ţări: Azerbaijan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru, Belgia.

În finala de pe 13 mai sunt calificate direct Ucraina, statul ce a câştigat trofeul în 2016, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului - Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Cum se votează la Eurovision 2017

Rezultatele Eurovision 2017 sunt decise de public, alături de un grup de experţi care alcătuiesc juriile din fiecare ţară reprezentată în concurs. Fiecare juriu naţional este alcătuit din cinci profesionişti ai industriei muzicale, care vor evalua momentele prezentate de fiecare participant, în afară de reprezentanţii propriei ţări. Pentru fiecare semifinală, doar juriile şi votanţii prin telefon din ţările care sunt reprezentate în acea etapă votează, însă juriile şi votanţii din toate cele 42 de ţări reprezentate în concurs vor vota în finală.

Juriul de experţi din România la Eurovision este format din Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu, Tavi Colen, Paula Seling şi Cezar Ouatu. Votul juriului are loc în timpul repetiţiei generale, în seara de dinaintea fiecărui show live. Repetiţia le este transmisă juriilor prin satelit, iar rezultatele voturilor acestora sunt păstrate secrete până după încheierea reprezentaţiilor artistice din finală.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite