Război în Ucraina - Formaţia Green Day anulează un concert programat în mai la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: News.ro
FOTO: News.ro

Formaţia punk rock Green Day a decis să anuleze un concert prevăzut pentru 29 mai pe Stadionul Spartak din Moscova din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia.

„Din păcate, din cauza evenimentelor actuale, este necesar să anulăm viitorul concert pe Stadionul Spartak din Moscova", a declarat formaţia într-un comunicat, transmis duminică site-ului Variety. 

„Ştim că nu este cea mai bună perioadă pentru a susţine concerte rock pe stadioane. Actualitatea ne depăşeşte. Ştim însă că rock & roll-ul este nemuritor. Ştim că ne vom revedea într-o zi. Aveţi grijă de voi", au transmis muzicienii spectatorilor. 

Green Day nu este primul grup care renunţă să cânte în Rusia. AJR, trio de indie pop cunoscut pentru melodia „I'm Ready", nu va susţine concert în capitala rusă, aşa cum era prevăzut în octombrie. Rapperul rus Oxxxymiron a anunţat de asemenea că anulează turneul în semn de protest. 

Sectorul cultural este o victimă colaterală a invaziei ruse în Ucraina, mai multe instituţii prestigioase luând măsuri contra prezenţei în programul lor a artiştilor ruşi.

Royal Opera House de la Londra a anulat reprezentanţii ale reputatului balet de la Teatrul Bolşoi prevăzute în această vară, din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia. 

Celebrul şef de orchestră Valeri Gherghiev, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost eliminat din programul de vineri al Festivalului „Dvorakova Praha" şi nu va mai dirija Filarmonica din Munchen în septembrie. Joi, din aceleaşi motive, el a fost înlocuit pentru o serie de concerte la Carnegie Hall din New York.

De asemenea, Rusiei i-a fost interzisă participarea la concursul Eurovision de anul acesta. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite