Grammy 2023: Kim Petras, prima femeie transgender care a câștigat un Grammy. Show „satanic“ cu flăcări și „diavoli“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kim Petras și Sam Smith, câștigătorii trofelui pentru Cel mai bun duo/grup pop, au făcut un show incendiar, la propriu, la Grammy 2023, relatează Variety.

 Kim Petras (stânga), Sam Smith și dansatoarele pozează pe covorul roșu la Grammy 2023
Kim Petras (stânga), alături de Sam Smith și de dansatoare, la Grammy 2023 FOTO Profimedia

„Nu e niciun business precum show business-ul“, spun americanii, iar Premiile Grammy 2023 au demonstrat-o din plin. După ce în 2022 gala a fost amânată câteva luni din cauza pandemiei, iar ratingurile obținute au fost cele mai mici din istorie, ediția din 2023 a revenit în forță, marcând câteva premiere.

Cântăreaţa americană Beyoncé a devenit cel mai premiat artist din istoria galei Grammy Awards, după ce a câştigat duminică seară patru trofee. În total, artista are în palmares nu mai puțin de 32 de premii Grammy și 79 de nominalizări.

Totuși, cei care au „furat“ show-ul au fost Kim Petras și Sam Smith, ambii artiști din comunitatea LGBTQ. Kim Petras (30 de ani) este o cântăreață transgender de origine germană. Ea și britanicul Sam Smith, care va concerta la București în luna iunie, au câștigat la categoria Cel mai bun duo/grup pop, cu piesa „Unholy“.

Grammy 2023: Kim Petras, inspirată de Madonna

Kim a devenit astfel prima femeie transgender din istorie care a câștigat râvnitul trofeu și a ținut un discurs emoționant.

Sam, te iubesc atât de mult. Sam m-a susținut atât de mult timp și a vrut ca eu să primesc acest premiu, pentru că sunt prima femeie transgender care câștigă acest trofeu“, a spus ea în aplauzele celor din sală.

Vreau să le mulțumesc tuturor legendelor transgender care mi-au deschis aceste uși. Sophie, prietena mea care a murit acum doi ani și care a crezut întotdeauna în mine. Madonnei, care a luptat mereu pentru drepturile LGBTQ. Mamei mele, care m-a crezut că sunt fată și nu aș fi aici fără ea și sprijinul ei“, a adăugat Kim Petras.

Cei doi artiști au și evoluat pe scena Grammy 2023 și au interpretat chiar piesa care le-a adus trofeul, iar show-ul a fost unul incendiar, la propriu, cu flăcări pe scenă. Kim a cântat într-o cușcă, înconjurată de dansatoare în costume de demoni, în timp de Sam Smith a purtat, la rândul său, un costum din latex roșu și un joben cu coarne.

Chiar dacă au primit și critici, Kim Petras și Sam Smith au fost considerați „campionii“ Premiilor Grammy 2023.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite