Eurovision 2015. Membrii trupei Voltaj au filmat clipul de prezentare a României. Imagini din culise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurovision 2015. Membrii trupei Voltaj, care va reprezenta România la Eurovision 2015 cu piesa „All Over Again/ De la capăt“, au finalizat filmările pentru clipul de prezentare ce va fi difuzat înainte de a urca pe scena din Viena.

Reprezentanţii României la Eurovision 2015 s-au deplasat în Viena pentru o filmare specială, fiind invitaţi de echipa postului naţional de televiziune austriac. Cei cinci membri ai formaţiei care ne va reprezenta în luna mai la Eurovision 2015 au finalizat, astfel, filmările pentru clipul de prezentare ce va fi difuzat înainte de intrarea lor pe scena de la Wiener Stadthalle.

Eurovision 2015: Clipul de prezentare, între România şi Viena

Filmarea postcard-ului s-a desfăşurat în două etape: una la Bucureşti, în care artiştii primesc un colet-surpriză, şi una la Viena, în care aceştia îşi arată măiestria pe hipodrom. Reprezentanţii ORF (televiziunea austriacă – n.red.) păstrează, însă, secretul privind conceptul clipului de prezentare a artiştilor, aşa că singura informaţie „din culise“ pe care au lăsat-o să scape este că artiştii români „vor fi pe cai mari“ la Viena.

image

   

Voltaj, în componenţa actuală, înseamnă: Călin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (Bas), Gabi Constantin (chitară), Adrian Cristescu (clape). Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, de pe poziţia 15. 

image

Ediţia din acest an a concursului cântecului european se va desfăşura la Viena, capitala Austriei, a cărei reprezentantă, travestitul Conchita Wurst, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Rise Like a Phoenix“.Cea de-a 60-a finală a competiţiei va avea loc pe data de 23 mai, iar cele două semifinale pe 19, respectiv 21 mai.

image

Eurovision 2015: Ordinea intrării în concurs

În prima semifinală Eurovision 2015 vor urca pe scenă, în ordinde, Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România şi Georgia. În a doua semifinală Eurovision 2015, ordinea concurenţilor este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Lituania, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

În finala din 23 mai sunt calificate direct Austria, statul ce a câştigat trofeul în 2014, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. La ediţia aniversară cu numărul 60, Australia este invitatul special şi va participa direct în finală.

Atât semifinalele, cât şi finala vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite